fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λ. Μαγιάκης: Ο κ. Κούκουζας δεν εκφράζει την παράταξη

Τη δήλωση αποχώρησης  29 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης του στις εκλογές του 2014, από τους εξήντα συνολικά, σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης:

Η παράταξη σε όλη τη διαδρομή της από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα τήρησε με συνέπεια τις αρχές, τις αξίες  και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τις οποίες τιμήθηκε και εξελέγη από τους Μαρουσιώτες στη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Τήρησε τις θέσεις της για τα ζητήματα της πόλης και άσκησε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στη διοίκηση Πατούλη.

Στα γενικότερα θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε κριτικά, θεσμικά και αγωνιστικά σύμφωνα με το αντιμνημονιακό-αντικαλλικρατικό εκλογικό της πρόγραμμα. Τις ίδιες θέσεις υπερασπίστηκε και στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης που εξελέγη ο επικεφαλής της Λ. Μαγιάκης.

Εσωτερικά οι αποφάσεις πάντα λαμβάνονταν με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και την αρχή της πλειοψηφίας.

Οι σημερινοί αποχωρούντες (επτά εξ αυτών έχουν ήδη αποχωρήσει από τον Μάρτη του 2018) είναι αυτοί που αναθεώρησαν τις απόψεις τους για το πρόγραμμα της παράταξης.  Αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι ως προς τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, όπως διαμορφώθηκαν στις γενικές συνελεύσεις της παράταξης και στη συντονιστική επιτροπή, για λόγους που όλοι οι πολίτες κατανοούν.

Επειδή ανάμεσα στους αποχωρούντες περιλαμβάνεται και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κούκουζας η συντονιστική επιτροπή θεωρεί ότι λόγοι πολιτικής συνέπειας και ηθικής εντιμότητας  επιβάλλουν την ανεξαρτοποίηση του, την οποία και αναμένει εκ μέρους του.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή και ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης δηλώνουν ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις του εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου δεν εκφράζουν την παράταξη.

Όπως αποφασίστηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση της παράταξης τον περασμένο Ιούνιο η παράταξη θα είναι παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι τέλους της θητείας της, σύμφωνα και με την εντολή που έλαβε το Μάϊο του 2014.

Παράλληλα, με ανοιχτές διαδικασίες, θα απευθυνθεί το επόμενο διάστημα στους πολίτες, τους φορείς, τις κινήσεις πολιτών  ώστε να επιτευχθεί, στη βάση αρχών και προγράμματος, η ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση και συσπείρωση δυνάμεων στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 για ένα Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών, για ένα Μαρούσι Αντιμνημονιακό, Δημοκρατικό, με κατοχυρωμένη τη Συμμετοχή των Πολιτών, με Κοινωνική Αλληλεγγύη και αναβαθμισμένη την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων του.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 2, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
29°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ07/02 κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06
-/27°C
αίθριος καιρός
30/22°C
αίθριος καιρός
30/19°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
31/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...