Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λάθος κίνηση του Πατούλη: Μετονόμασε την οδό Πρεμετής σε Σαμπάγ – Χουρί

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Μαρουσιώτες η απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου να μετονομάσει την οδό Πρεμετής σε οδό Σαμπάγ – Χουρί. Πρόκειται για τους ιδρυτές της εταιρείας CCC, η οποία έχει τα γραφεία της στο Μαρούσι. Οι δυο Λιβανέζοι επιχειρηματίες,  παλαιστινιακής καταγωγής, ίδρυσαν την εταιρεία το 1952, η οποία αναμφισβήτητα έχει προσφέρει πολλά.

Το ζήτημα που εγείρεται από τη συγκεκριμένη απόφαση είναι το κατά πόσο είναι ορθό, σε μια περίοδο όπου τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο, να  παραγκωνίζεται, με τέτοιο τρόπο, η πόλη της Βορείου Ηπείρου, τη στιγμή που θα μπορούσε να μετονομαστεί παράλληλα κάποια άλλη οδός η τμήμα οδού.

Από τη στιγμή που η μετονομασία των οδών δεν έγινε παράλληλα και δεν έχει γνωστοποιηθεί από τον δήμο Αμαρουσίου σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την μετανομασία κάποιας άλλης οδου σε Πρεμετής, δεν μπορούμε παρά να το χαρακτηρίζουμε λανθασμένη ενέργεια και να αναμένουμε την διόρθωση της.

 

Εξαιτίας των πολλαπλών αντιδράσεων ο δήμος προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς των Παλαιστινίων Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι, που έχουν ευεργετήσει σε βάθος χρόνου και ποικιλοτρόπως την πόλη μας και τους ανθρώπους της, αποφάσισε στη μνήμη των ιδρυτών της εταιρίας κολοσσού CCC να δώσει τα ονόματά τους στην οδό Πρεμετή στο Μαρούσι όπου από τη δεκαετία του 1970 βρίσκεται η έδρα της εταιρίας.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει δρομολογήσει όλες τις ενέργειες για να αναβαθμίσει την οδό Πρεμετή μεταφέροντάς την από μία στενή και μικρή σε μήκος οδό σε κεντρικότερο και μεγαλύτερο δρόμο, όπως αρμόζει στο ηρωικό παρελθόν αυτής της ιστορικής πόλης.

Πέρα από την καθαρά επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ο όμιλος CCC όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει σημαντική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.
Οι Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι έχουν υπάρξει πραγματικοί ευεργέτες για το Μαρούσι αλλά και εν γένει για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων:

  • Η εν λόγω εταιρία όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει μέσα από τη δραστηριοποίησή της την τοπική κοινωνία και οικονομία,
  • Ενισχύει την απασχόληση, αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό από το Μαρούσι, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους της.
  • Έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση και έχει πραγματοποιήσει σειρά από σημαντικές δωρεές με αποδέκτες το κοινωνικό σύνολο της πόλης μας και έχει ενισχύσει και σταθερά στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το έργο κοινωφελών δραστηριοτήτων (αθλητικά σωματεία, ΚΔΑΠ- ΜεΑ, υπηρεσία πολιτικής προστασίας κτλ.)
  • Μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενισχύει κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες ακόμα και με ίδια φιλανθρωπική και εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της (αναδασώσεις, προγράμματα στήριξης παιδικών σταθμών και πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης της υγείας, αλληλεγγύη σε άπορους, θύματα φυσικών καταστροφών, στήριξη αθλητών Special Olympics κτλ.)
  • Γενικότερα έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας και στη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας του ελληνικού λαού με τους αραβικούς λαούς.
  • Η εταιρία συνεισφέρει και στηρίζει σημαντικά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πολλών μητροπόλεων σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι οικογένειες Σαμπάγ και Χούρι όντας και οι ίδιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι βασικοί δωρητές του έργου και της λειτουργίας της μοναδικής αραβόφωνης Ορθόδοξης εκκλησίας στην Αθήνα.
  • Η εταιρία αναλαμβάνει τη διοργάνωση και στηρίζει πρωτοβουλίες οικονομικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος με διεθνή εμβέλεια και σημαντική συμβολή στην εξωστρέφεια της χώρας μας.

Εκτός από την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση, οι αείμνηστοι Χασίμπ Σαμπάγ και Σαιντ Χούρι «ρίζωσαν» κυριολεκτικά στο Μαρούσι αφού επέλεξαν τον τόπο μας για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για 40 χρόνια. Έγιναν Μαρουσιώτες και σήμερα τα παιδιά και τα εγγόνια τους ως Μαρουσιώτες έχουν αναλάβει πλέον το τιμόνι του Ομίλου.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι οικογένειες Σαμπάγ και Χούρι εκτός από τα όρια της πόλης μας έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και αραβικών χωρών, έχουν σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των Ελλήνων μέσα από φιλανθρωπικά προγράμματα και την οικονομική στήριξη πρωτοβουλιών μεγάλης απήχησης και σπουδαιότητας για την κοινωνία και την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Μέσα από τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει σε εκατοντάδες εργαζομένους αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους της αλλά και μέσα από φιλανθρωπικά προγράμματα και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σταθερά όλα αυτά τα χρόνια η CCC έχει υπάρξει ένας σύμμαχος για την πόλη μας, τους εργαζομένους και τους νέους μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με αυξημένη πλειοψηφία αποφάσισε να τιμήσει τους ιδρυτές της εν λόγω εταιρίας αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία μας.

Η τιμή σε σημαντικούς εκπροσώπους ενός λαού δοκιμαζόμενου όπως είναι οι Παλαιστίνιοι δεν αναιρεί την τιμή και την αγάπη για τους δικούς μας ήρωες και αγωνιστές.

Το Μαρούσι ξέρει να τιμά την ιστορία του ελληνικού έθνους, τους ήρωες και τους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία μας και έχουν χύσει αίμα ηρωικό στα πεδία των μαχών, αλλά ξέρει και να αναγνωρίζει την προσφορά ξένων προσωπικοτήτων στην πόλη και στην πατρίδα μας.

Παράλληλα, μη λησμονώντας ότι η Πρεμετή, η ιστορική αυτή πόλη της Βορείου Ηπείρου, έχει αποτελέσει ένδοξο πεδίο μάχης όπου ηρωικά έχουν πέσει Έλληνες αξιωματικοί, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όμοια επιθυμεί να της προσδώσει την αίγλη και τη σπουδαιότητα που αρμόζει στο ηρωικό παρελθόν αυτής της ιστορικής πόλης μετονομάζοντας κεντρικότερη οδό της πόλης σε οδό Πρεμετή».

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενθουσίασε τους θεατές κάθε ηλικίας η διαχρονική και καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον εξαιρετικό Κώστα Τριανταφυλλίδη στη μεγάλη συναυλία που έδωσαν στο Αμαλίειο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους γονέων και συγγενών η γιορτή των Βρεφονηπιακών...