fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λευτέρης Μαγιάκης: Πολιτισμός δια… περιφοράς στο Μαρούσι

Δελτίο τύπου της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Με δια… περιφοράς απόφαση του στις 11-6-2021 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  αποφάσισε να παραχωρήσει  το χώρο του Αμαλείου στην Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) για να πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στην ίδια δια… περιφοράς συνεδρίαση αποφασίστηκε το περιεχόμενο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα οργανώσει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου.

Όταν λέμε ότι μια απόφαση λαμβάνεται δια …περιφοράς εννοείται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν ηλεκτρονικά επί των εισηγήσεων της δημοτικής αρχής χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Η δημοτική αρχή με τη διαδικασία αυτή υποβάθμισε το θέμα του Πολιτισμού σε απλό θέμα, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Μόνο τα θέματα αυτά και μάλιστα αν είναι υπερεπείγοντα, εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης διά…περιφοράς

Η υποτίμηση του πολιτισμού  και των εκδηλώσεων που τον συνοδεύουν αποτελεί χαρακτηριστικό  γνώρισμα των εξουσιών  μεταπρατικού χαρακτήρα. Δεν  χρειάζεται  να απορεί  κάποιος  για κάτι  τέτοιο, όταν την ίδια στιγμή οι τράπεζες ως ομογάλακτος φορέας της σύγχρονης  εξουσίας προβαίνει σε πολτοποίηση ενός  ολόκληρου  θησαυρού  βιβλίων από έναν εκδοτικό  οίκο  πού  έπαψε να υπάρχει.

 

Οι νέοι  καλλιτέχνες που με την φρεσκάδα  των χυμών  τους προτείνουν  νέους  δρόμους για την ανανέωση των πολιτιστικών  μας πραγμάτων και οι ζωντανές πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης δεν επιτρέπεται  να παρακάμπτονται με μεθόδους ηλεκτρονικής  διεκπεραίωσης δια…περιφοράς.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Αμπατζόγλου αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζει το Δήμο με πατερναλιστική, συγκεντρωτική και γραφειοκρατική αντίληψη. Υποβαθμίζει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου από χώρο δημοκρατικού διαλόγου σε απλό χειροκροτητή των αποφάσεων της διοίκησης. Άραγε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του που ψήφισαν θετικά είχαν ενημερωθεί; Ή συμφωνούν και αυτοί στον δια… περιφοράς Πολιτισμό?

Αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν στα Δημοτικά Συμβούλια Κυβέρνηση. πλειοψηφία της ΚΕΔΕ  και Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου μετά και την ψήφιση, στις 5-6-2021, του Νόμου 4804 για το εκλογικό σύστημα στην ΤΑ, που χαρίζει στην παράταξη του Δημάρχου τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το ποσοστό που πήρε στον α’ γύρο.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Όλες οι Δημοτικές Αρχές που είχαν την ευθύνη για την Διοίκηση της πόλης την τελευταία τουλάχιστον 25ετία, δεν διακρίθηκαν ούτε για την αισθητική, ούτε για το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά την προαναφερθείσα περίοδο, το Μαρούσι από ένα ονειρεμένο προάστιο, παραδόθηκε στην τσιμεντοποίηση, στην εμπορευματοποίηση και στην καταστροφή των ελεύθερων χώρων του. Και η καταστροφή δεν διαφαίνεται να έχει τέλος.

Δεν απορούμε λοιπόν, για τις πολιτιστικές επιδόσεις της Διοίκησης Αμπατζόγλου. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων.

14-6-2021

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022 στην κατηγορία των γυναικών αναδείχτηκε η Ειρήνη Τσουπάκη η οποία κέρδισε την 1η θέση στο Κύπελλο δρόμου σε ανώμαλο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή από αυτοκίνητα, κατ’...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσκαλεί τους πολίτες της πόλης στα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαρουσίου «Ζεκάκειο»....