fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λευτέρης Μαγιάκης: Πολιτισμός δια… περιφοράς στο Μαρούσι

Δελτίο τύπου της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι

Με δια… περιφοράς απόφαση του στις 11-6-2021 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  αποφάσισε να παραχωρήσει  το χώρο του Αμαλείου στην Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) για να πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στην ίδια δια… περιφοράς συνεδρίαση αποφασίστηκε το περιεχόμενο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα οργανώσει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου.

Όταν λέμε ότι μια απόφαση λαμβάνεται δια …περιφοράς εννοείται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν ηλεκτρονικά επί των εισηγήσεων της δημοτικής αρχής χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Η δημοτική αρχή με τη διαδικασία αυτή υποβάθμισε το θέμα του Πολιτισμού σε απλό θέμα, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα. Μόνο τα θέματα αυτά και μάλιστα αν είναι υπερεπείγοντα, εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης διά…περιφοράς

Η υποτίμηση του πολιτισμού  και των εκδηλώσεων που τον συνοδεύουν αποτελεί χαρακτηριστικό  γνώρισμα των εξουσιών  μεταπρατικού χαρακτήρα. Δεν  χρειάζεται  να απορεί  κάποιος  για κάτι  τέτοιο, όταν την ίδια στιγμή οι τράπεζες ως ομογάλακτος φορέας της σύγχρονης  εξουσίας προβαίνει σε πολτοποίηση ενός  ολόκληρου  θησαυρού  βιβλίων από έναν εκδοτικό  οίκο  πού  έπαψε να υπάρχει.

 

Οι νέοι  καλλιτέχνες που με την φρεσκάδα  των χυμών  τους προτείνουν  νέους  δρόμους για την ανανέωση των πολιτιστικών  μας πραγμάτων και οι ζωντανές πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης δεν επιτρέπεται  να παρακάμπτονται με μεθόδους ηλεκτρονικής  διεκπεραίωσης δια…περιφοράς.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Αμπατζόγλου αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζει το Δήμο με πατερναλιστική, συγκεντρωτική και γραφειοκρατική αντίληψη. Υποβαθμίζει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου από χώρο δημοκρατικού διαλόγου σε απλό χειροκροτητή των αποφάσεων της διοίκησης. Άραγε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του που ψήφισαν θετικά είχαν ενημερωθεί; Ή συμφωνούν και αυτοί στον δια… περιφοράς Πολιτισμό?

Αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν στα Δημοτικά Συμβούλια Κυβέρνηση. πλειοψηφία της ΚΕΔΕ  και Δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου μετά και την ψήφιση, στις 5-6-2021, του Νόμου 4804 για το εκλογικό σύστημα στην ΤΑ, που χαρίζει στην παράταξη του Δημάρχου τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το ποσοστό που πήρε στον α’ γύρο.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Όλες οι Δημοτικές Αρχές που είχαν την ευθύνη για την Διοίκηση της πόλης την τελευταία τουλάχιστον 25ετία, δεν διακρίθηκαν ούτε για την αισθητική, ούτε για το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά την προαναφερθείσα περίοδο, το Μαρούσι από ένα ονειρεμένο προάστιο, παραδόθηκε στην τσιμεντοποίηση, στην εμπορευματοποίηση και στην καταστροφή των ελεύθερων χώρων του. Και η καταστροφή δεν διαφαίνεται να έχει τέλος.

Δεν απορούμε λοιπόν, για τις πολιτιστικές επιδόσεις της Διοίκησης Αμπατζόγλου. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων.

14-6-2021

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 14, 2021 - Πεμ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C αραιές νεφώσεις
πέμ10/14 παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18
-/16°C
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19/16°C
ελαφρές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/15°C
σποραδικές νεφώσεις
18/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...