Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λήξη μαθημάτων στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, στα τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου

Με τις απονομές των πιστοποιητικών σπουδών και στους σπουδαστές του Γ΄κύκλου μαθημάτων, την Δευτέρα 10/06/19, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διδακτική περίοδος 2018-19 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα τμήματα του Αμαρουσίου.

Σε αυτή την διδακτική περίοδο στα παραπάνω τμήματα, πραγματοποιήθηκαν 5 κύκλοι μαθημάτων με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα παρακολούθησαν 1.000 πολίτες του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν το Α.Λ.Π. για την προσωπική τους ανάπτυξη.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του για τη διδακτική περίοδο 2018 -2019 το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σημειώνει:

«Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας να ενταχθείτε στην μεγάλη ομάδα της διά βίου εκπαίδευσης του Α.Λ.Π. και να βιώσετε έτσι μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.

Σας ευχόμαστε δε, την έγκυρη επιστημονική γνώση που αποκομίσατε από τους εξαίρετους εισηγητές μας, να καταφέρετε την μετατρέψετε σε μάθηση, και να βελτιώσετε έτσι την καθημερινή ζωή σας, που είναι  και ο μοναδικός στόχος μας ως Α.Λ.Π.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους εξαίρετους εισηγητές των προγραμμάτων μας, καθώς και στον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά στον Δήμαρχο, και νυν Περιφερειάρχη Αττικής, κύριο Γιώργο Πατούλη για την φιλοξενία των τμημάτων του Α.Λ.Π. στο Μαρούσι.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα  για την φροντίδα της άψογης εκτέλεσης των προγραμμάτων στο Μαρούσι, τον συντονιστή κύριο Γιώργο Καπελλαρή, την γραμματεία κυρία Λένα Ρώσσου, και την Χριστίνα Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του Δημάρχου. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο στην νέα διδακτική περίοδο.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με απόλυτη επιτυχία μίας ακόμη διδακτής χρονιάς στο Α.Λ.Π. Αμαρουσίου υπογραμμίζει:

« Πριν από τέσσερα χρόνια εγκαινιάσαμε στην πόλη μας το θεσμό του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, από το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να δώσουμε σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα στη γνώση και στην δια βίου μάθηση, σε μια εποχή όπου η κοινωνία της γνώσης εξελίσσεται διαρκώς και οι απαιτήσεις ολοένα αυξάνονται.
Η αποδοχή και η εθελοντική συμμετοχή στα τμήματα του Α.Λ.Π  χιλιάδων πολιτών από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, μας γεμίζει με ικανοποίηση για την πρωτοβουλία μας και αισιοδοξία ότι 
υπάρχουν ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και την ευρύτερη κοινωνία.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην Πρόεδρο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου κα. Ελένη Βουγιούκαλου για την κατάθεση ψυχής στην οργάνωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και την αξιέπαινη προσφοράς της στην κοινωνία. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές για την εποικοδομητική συνεργασία μας και την άψογη λειτουργία  του Α.Λ.Π. στο Μαρούσι.         

Από τη νέα θέση μου ως Περιφερειάρχης θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και δράσεις με θετικό πρόσημο για την Αττική μας.»

Υπενθυμίζεται ότι το Α.Λ.Π. ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005 στην Κρήτη, μετρά ήδη 14 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, το πιο πετυχημένο παράδειγμα διά βίου μάθησης στην χώρα μας. Σήμερα λειτουργεί 8 τμήματα πανελλαδικά και συγκεκριμένα 1 στα Χανιά, 1 στο Ηράκλειο, 2 στην Αθήνα(κέντρο), 2 στο Μαρούσι και 2 στην Θεσσαλονίκη, και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...