Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μαρούσι: Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάστασης και αξιοποίησης του εμβληματικού κτιρίου της Βίλας Λουμίδη

Βίλα Λουμίδη

Στο υπό ολοκλήρωση εμβληματικό έργο πολιτισμού, της ανακαίνισης της Βίλας Λουμίδη πραγματοποίησε αυτοψία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.

Το ανακαινισμένο κτίριο, προβλέπεται να παραδοθεί στους πολίτες εντός των επομένων μηνών. Θα αποτελέσει ένα ακόμη κόμβο τεχνών και δημιουργίας για το Μαρούσι, αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, με την παράλληλη ιδιότητα ενός σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου και ενός εμβληματικού τοποσήμου με σημαντική ιστορία.

Βίλα Λουμίδη

Το έργο, προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Η υλοποίησή του είναι  αποτέλεσμα της  συνέπειας, με την οποία υλοποιείται ο προγραμματισμός από αυτή τη Δημοτική Αρχή για  αστικές αναπλάσεις, κατασκευαστικά έργα, στρατηγικές παρεμβάσεις, επενδυτικά σχέδια, αξιοποιήσεις εκτάσεων ώστε να αποδοθεί ένα νέο πρόσωπο στην πόλη μας.

Βίλα Λουμίδη

Εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, καθώς ακολουθεί μιας σειράς σημαντικών έργων, που περιλαμβάνουν ανακαινίσεις διατηρητέων και αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως:

• Του Πολυχώρου Πολιτισμού «Άρτεμις», Βασιλίσσης Όλγας 14 και Σουρή, που παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2023 κι έχει ήδη στεγάσει τα τμήματα εκμάθησης εικαστικών τεχνών και ποικίλες άλλες δράσεις πολιτισμού όπως περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, λέσχες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής και μικρές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό «κόσμημα» κι ένα μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης.

• Της ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης», έργο που καθιέρωσε την Πινακοθήκη ως χώρο διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών, που θα δίνουν νέα πνοή στον τόπο μας

• Της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων με την ανακατασκευή παρακείμενων οδών, όπου δημιουργήθηκε ένας ανοικτός σύγχρονος δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου που συμβάλλει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της και υποστηρίζει την εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της πόλης.

Μετά την επιθεώρηση στις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου στο διατηρητέο «Βίλα Λουμίδη», ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ένα αίτημα δεκαετιών των πολιτών του Αμαρουσίου για την ανακατασκευή του ερειπωμένου και κατεστραμμένου οικήματος που ενίοτε αποτελούσε και χώρο παραβατικών συμπεριφορών μετατρέπεται σε ένα πολιτιστικό κόσμημα.

Παράλληλα, με τα έργα αναπλάσεων και τις ανακαινίσεις που προηγήθηκαν αποδίδεται μία ευρύτερα αναβαθμισμένη περιοχή στο Κέντρο του Αμαρουσίου. Ενοποιούνται παλαιά και σύγχρονα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και πρόγραμμα, να παρεμβαίνουμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας ώστε οι κάτοικοι τους να διαβούν σε περιβάλλον ασφαλές και ευπρεπές».

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρόντων του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Επαμεινώνδα Γαρδέλη και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...