fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία νέα πρωτοποριακή δομή στο Μαρούσι

Την έναρξη της επικείμενης λειτουργίας του «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Ως την υλοποίηση ενός οράματος που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ινστιτούτου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δίνεται στην Ελλάδα η δυνατότητα θεραπείας μέσα από τις Τέχνες, με μεθόδους πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες. Ο κ. Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεισφορά τόσο του Δήμου Αμαρουσίου, που παραχώρησε το κτήριο για να στεγαστεί το Ινστιτούτο, όσο και του Ιδρύματος Λάτση, που διέθεσε το τεχνικό επιτελείο του για την μελέτη και επίβλεψη της ανακατασκευής του. Επεσήμανε επίσης, ότι το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη ανέλαβε την ηγεσία και τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία μέχρι στιγμής πλησιάζει τα 400.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι η λειτουργία του Ινστιτούτου αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή βούληση του Δήμου για ευρείες συνέργειες με αξιόπιστους φορείς, όπως το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, στο πεδίο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση. Ο κύριος Πατούλης χαρακτήρισε το Ινστιτούτο ως «στολίδι» για το Μαρούσι, ένα κέντρο πρότυπο για τη στήριξη των ατόμων με ειδικά προβλήματα.«Το συγκεκριμένο διατηρητέο (επί των οδών Σουρή & Πλαστήρα) αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο για το ιστορικό κέντρο της πόλης μας  και  η νέα χρήση του σηματοδοτεί τη συνέχιση της κοινωνικής ζωής της πόλης». Υπογράμμισε, επίσης, ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας, το Ινστιτούτο θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε άπορους πολίτες του Δήμου.

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαρία Φρουδάκη παρουσίασε τις υποδομές, τη λειτουργία και τις προσφερόμενες από αυτό υπηρεσίες προς τους επωφελούμενους, καθώς και την επιστημονική ομάδα που στελεχώνει το Ινστιτούτο.

Το «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών αποτελεί μια πρότυπη μονάδα που λειτουργεί στο κέντρο του Αμαρουσίου και προσφέρει υπηρεσίες μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας, εικαστικής θεραπείας και δραματοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων. Θεμελιώδης στόχος της εν λόγω δομής είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, ώστε μέσω της δημιουργικής οδού ο επωφελούμενος να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του. Οι συνεδρίες έχουν συγκεκριμένη δομή και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με ειδική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία στους τομείς τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Ιαν 24, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
-0°C χιονοπτώσεις
δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26 πέμ01/27 παρ01/28
χιονοπτώσεις
-0/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-3°C
αίθριος καιρός
3/-4°C
αίθριος καιρός
6/-1°C
αίθριος καιρός
8/1°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά σε εστιατόριο στο Μαρούσι επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....