fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μία βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο και παρουσίαση του βιβλίου «Μαρούσι – Η ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά της»

Μάνος Λοΐζος

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου με το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Στο πλαίσιο της ίδιας βραδιάς παρουσιάστηκε και το βιβλίο  «Μαρούσι – Η ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά της».

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με χαιρετισμό του εξήρε το αποτέλεσμα παραγωγής του βιβλίου του οποίου εκδότης είναι ο Δήμος Αμαρουσίου και συνεχάρη τους συντελεστές του, αφού με την ποιότητα της δουλειάς τους προάγεται ο πολιτισμός και κληρονομιά της πόλης με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμαρχος συνεχάρη επίσης την ΚΕΔΑ τον Πρόεδρό της Νίκο Πέππα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, το Δημοτικό Ωδείο την καλλιτεχνική διευθύντρια Φωτεινή Κοσκόρου και τους καθηγητές, για τη συμβολή τους στην ανάδειξη και προαγωγή των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων χιλιάδων Μαρουσιωτών.

Το βιβλίο «Μαρούσι – Η ιστορία της πόλης μέσα από τα εκθέματά της», συνδέει επτά χώρους πολιτισμού όπως ανέφερε στην ομιλία της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής   Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη  η οποία προλόγισε την εκδήλωση.  Το μουσείο Θεάτρου Σκιών “Ευγένιος Σπαθάρης”, τη Βορέειο Βιβλιοθήκη, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο, την Ολυμπιακή Πινακοθήκη “Σπύρος Λούης”, το κέντρο Ελληνικής Κεραμικής και το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη.

Βιβλίο Μαρούσι

Η συγγραφέας και υπεύθυνη παραγωγής του βιβλίου Εβίτα Ζέρβα μέσα από slights παρουσίασε συνοπτικά αλλά ουσιαστικά  τους χώρους πολιτισμού που περιγράφονται στο βιβλίο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο  από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αμαρουσίου και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής.

Η χορωδία ερμήνευσε διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Λοΐζου όπως «Κουτσή Κιθάρα»,  « Τζαμάικα>»,  «Δέκα Παλικάρια» και άλλα. Επίσης οι ερμηνείες των Φ. Πασσαλίδη  και Α. Κουνάκη συνεπήραν το κοινό, το οποίο τραγούδησε μαζί τους με ενθουσιασμό.

Τη βραδιά συντόνισε η κα Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη.

Παρευρέθηκαν: O Πρόεδρος Δημοτικού, Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, ο Πρόεδρος της της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού του Δημάρχου Άννα Βαγιωνά και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε γυναίκα στο Μαρούσι όταν ξαφνικά της επιτέθηκε άνδρας ο οποίος την οδήγησε σε ένα σημείο όπου και την εγκλώβισε για να...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η εργαζόμενη στο Δήμο Αμαρουσίου, Χρυσίτα Ναυπλιώτου, συμμετείχε στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης, σε μια περίοδο περίεργη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σήκωσε την ελληνική σημαία...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Λεωφορείο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Παλαιό Φάληρο – Κηφισιά προσέκρουσε χθες σε στέγαστρο στάσης στο Μαρούσι. Το ατύχημα έλαβε χώρα στη λεωφόρο Κηφισίας...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου και ΔΣ της Παγκρητίου Ενώσεως που θα διεξαχθούν στις 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια, έχουμε...