Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μπελεγράτης – Βογιατζάκης “ακονίζουν τα ξίφη τους” για την προεδρία της Τ.Ο. ΝΔ Αμαρουσίου

Σε κανονικές συνθήκες σε λίγους μήνες τα μέλη της ΝΔ θα εξέλεγαν τους προέδρους και τα μέλη Δ.Σ. των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Υπό τις παρούσες  συνθήκες και με την πορεία της πανδημίας άγνωστη, δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει αν τελικά θα διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές ή όχι.

Αν θα έπρεπε να ρισκάρουμε μια απάντηση, αυτή θα ήταν ότι η ΝΔ θα αποφασίσει την παράταση της θητείας των υπαρχουσών διοικήσεων των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων.

Ανεξάρτητα όμως για το πότε και αν θα γίνουν εκλογές, σας παρουσιάζουμε τα στελέχη που ενδιαφέρονται για τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αμαρουσίου και όλο το σχετικό παρασκήνιο.

Πρόκειται για τον νυν πρόεδρο, στρατιωτικό εν αποστρατεία, Χρήστο Μπελεγράτη που θα διεκδικήσει τρίτη συνεχή θητεία και τον συνταξιούχο τραπεζικό, Μανώλη Βογιατζάκη.

Ξεκάθαρο “φαβορί” είναι ο Χρήστος Μπελεγράτης, πολιτικός φίλος του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο Χρήστος Μπελεγράτης, έχει φανατικούς φίλους, αλλά και αρκετές αντιπάθειες. Η Τοπική οργάνωση επί προεδρίας του αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές οργανώσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το αποδεικνύουν άλλωστε ο μεγάλος αριθμός μελών, η συνεχής κάλυψη σχεδόν όλων των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους αλλά και οι εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε παλμό και κόσμο που γίνονταν πριν την περίοδο της πανδημίας.

Τα προβλήματα όμως που δημιουργήθηκαν εξαιτίας στηρίξεων ή μη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από πλευράς της τοπικής οργάνωσης στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν έχουν ακόμα επουλωθεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια τάση απόσχισης ορισμένων στελεχών. Τα στελέχη αυτά είναι οι βασικοί υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Μανώλη Βογιατζάκη, που ήταν και ο ίδιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Ο δήμαρχος πάντως μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Ο συμπαθής Κρητικός, δέχεται έντονες πιέσεις  να είναι υποψήφιος από πολλά τοπικά στελέχη και δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν αλλαγή στην ηγεσία της τοπικής και δείχνει ότι θέλει να πάει την υποψηφιότητά του μέχρι τέλους.

Παρά το “νεκρό εκλογικό χρόνο”, στις πλατείες και τα “γαλάζια καφενεία” οι συζητήσεις για το μέλλον της τοπικής της Ν.Δ. Αμαρουσίου βρίσκονται στο επίκεντρο και η προσπάθεια επηρεασμού της ψήφου των μελών είναι διαρκής.

Μέχρι όμως να οριστεί η επίσημη ημερομηνία των εκλογών, έχουν να γίνουν πολλά και να ειπωθούν ακόμα περισσότερα.

Μένει να δούμε αν η παρατεταμένη κατάσταση λόγω κορονοϊού θα κατευνάσει ή θα γιγαντώσει την υπάρχουσα αντιπαλότητα.

Ο νυν πρόεδρος, Χρήστος Μπελεγράτης

 

Ο Μανώλης Βογιατζάκης

 

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων Αγωνιστών...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θύμα διάρρηξης έπεσε μία 80χρονη στο Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου με το περιστατικό να παίρνει ιδιαίτερη διάσταση λόγω των προσωπικών αντικειμένων...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τα Pet City μαζί με την οργάνωση Dogs’ Voice, διοργάνωσαν την 16η ημέρα υιοθεσίας, και συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας Act Pawsi+ive με...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανακοινώνεται πως με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, το Δάσος Συγγρού καθώς και τα Σχολεία Αναβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) θα παραμείνουν κλειστά κατά τις ημερομηνίες...