Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην εκδήλωση της Ένωσης Πελοποννησίων της παρουσίασης του βιβλίου «Η Τρίπολη στοχάζεται την ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή»

Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Πόπης Βραχιώτη Λυμπεροπούλου, με τίτλο «Η Τρίπολη στοχάζεται την ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή», των εκδόσεων «Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη», παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,  την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Πελοποννησίων Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Στον χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά το θερμό καλωσόρισμα του, αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή της συγγραφέως Πόπης Βραχιώτη Λυμπεροπούλου, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του στο πρόσωπο της για την προσφορά της στο πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Αναφερόμενος στο σημαντικό έργο της Ένωσης Πελοποννησίων υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «πρωτοβουλίες όπως η παρούσα, που γίνονται στην πόλη από τους τοπικούς μας συλλόγους είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς κρατούν ζωντανή την ιστορία και τις παραδόσεις μας και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Τις αγκαλιάζουμε και έχουν την απόλυτη στήριξή μας, γιατί η ζωή της πόλης είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την τοπική ιστορία που εκπροσωπούν οι Σύλλογοι της».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Επίτιμης Προέδρου της Ένωσης και συγγραφέως Πόπη Βραχιώτη Λυμπεροπούλου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για τη στήριξή του στην Ένωση, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στο σπουδαίο έργο της δημιουργίας και μετάδοσης της ιστορίας.

Η συγγραφέας Πόπη Βραχιώτη Λυμπεροπούλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για την τιμητική παρουσία του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ συγκινημένη αναφέρθηκε στην πόλη που υπήρξε ορμητήριο για την ελευθερία στην Επανάσταση του 1821, την Τρίπολη.

Στη συγγραφή του βιβλίου αναφέρθηκαν ειδήμονες ιστορικοί, καθηγητές και εκπαιδευτικοί όπως η Παναγιώτα Σαράφη, εκδότρια, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια, μεταφράστρια, υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Ευαγγελία Δαμουλή, διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας, συγγραφέας, ο Γεώργιος Ρεκουνιώτης-Κυριακόπουλος (Λόης), ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Φίλια, ο οποίος  τόνισε συγχρόνως τη σημασία της Τοπικής Ιστορίας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο βουλευτής Βόρειου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος,  οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ  Κατερίνα Βουρλάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα.

Επίσης από την Περιφέρεια Αττικής παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιάννης Κεχρής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...

ΓΕΝΙΚΑ

Εκλογικός θρίαμβος για το ΚΚΕ στο Μαρούσι. Το ποσοστό του ΚΚΕ έφτασε στο 7,65%, ξεπερνώντας αυτό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις δύσκολες...