Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Οι άνθρωποι του μπάσκετ στο Μαρούσι στηρίζουν ουσιαστικά τους πυρόπληκτους

Η χώρα μας βιώνει τον απόλυτο πύρινο εφιάλτη με πάνω από 500 πυρκαγιές να έχουν σαρώσει χιλιάδες στρέμματα σε δάση, καλλιέργειες και χωριά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων είναι δύσκολο να τεθούν υπό έλεγχο.

Δήμοι, σύλλογοι και σωματεία, εταιρείες και φορείς, μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργάνωσαν επιχειρήσεις για την παροχή στήριξης στους πυρόπληκτους με τη συγκέντρωση υλικών αγαθών. Ο Δήμος Αμαρουσίου που είναι γνωστός για την εθελοντική του δράση, κάλεσε ήδη από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και έως την Τετάρτη 11 Αυγούστου τους Μαρουσιώτες να συνδράμουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι πραγματικά συγκινητική. Επίσης, λαμπρό παράδειγμα δίνει ο ΓΣΑ που την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 από τις 16:00 έως 20:00 συγκεντρώνει στα γραφεία του συλλόγου είδη για την βοήθεια των πυρόπληκτων.

Πέραν όμως των συλλογικών πρωτοβουλιών, αξιοσημείωτη είναι η προσφορά σε ατομικό επίπεδο. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε όλους τους εθελοντές, εντοπίσαμε όμως ορισμένα λαμπρά παραδείγματα εθελοντισμού από ανθρώπους του Μαρουσιώτικου μπάσκετ και θέλουμε να τα μοιραστούμε.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο αειθαλής πρωταγωνιστής της Α2 με τη φανέλα του Γ.Σ. Αμαρουσίου, αφού οργάνωσε ταχύτατα μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης αγαθών με συμπαραστάτη του τη γλυκύτατη κορούλα του και μαζί με φίλους του, ανάμεσα στους οποίους και ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Μάκης Δρελιώζης, μετέβησαν μαζί και με άλλους εθελοντές στις Ροβιές για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο είναι εφικτό.

Ο δικηγόρος και διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, Τόμι Σχινάς, ένας άνθρωπος με αυξημένες ευαισθησίες, ανταποκρίθηκαν άμεσα μαζί με τη σύζυγό του Δώρα, στο κάλεσμα της Μαρίας Νούλια και του συζύγου της Άκη Βασιλιάγκου, δημοτών Αμαρουσίου, και συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης και φάρμακα τα οποία παρέδωσαν στη συντονιστική ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Επιπλέον, μέσω του Τόμι Σχινά και της Μαρίας Νούλια συντονίστηκε προσπάθεια με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και το υποστηρικτικό και κοινωνικό δίκτυο ΑμεΑ «4amea» (www.4amea.gr) για τη διάθεση 10 ράντζων στους Έλληνες πυροσβέστες και τους εθελοντές πυροσβέστες ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης. Τα ράντζα παραδόθηκαν στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Μαρούσι, στον Διοικητή, Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Πετρόπουλο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, γνωστούς και αγνώστους, που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι το φιλότιμο είναι λέξη ελληνική χωρίς δυνατότητα μετάφρασης σε καμία άλλη γλώσσα του κόσμου!

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...