Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πέντε ληστείες σε διάστημα πέντε ωρών σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία – Συνελήφθη 42χρονος τσαντάκιας που λήστευε γυναίκες οδηγούς

Σύλληψη τσαντάκια

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση 42χρονου που προέβαινε συστηματικώς σε αρπαγές τσαντών από γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητα τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από άτομο που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για βία κατά αστυνομικών.

0 42χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στην Αγία Βαρβάρα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι αναζητούσαν την κλεμμένη μηχανή στην οποία επέβαινε όταν εντοπίστηκε.

Σύλληψη τσαντάκια

Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τη μηχανή σε πυλωτή πολυκατοικίας και εισήλθε σε αυτή προκειμένου να χάσουν τα ίχνη του, πλην όμως ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο από ανωτέρω αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρώς κατά την σύλληψή του.

Πώς δρούσε ο 42χρονος:

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, ο 42χρονος, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες κινούνταν με δίκυκλο, αναζητώντας γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητα τους και είχαν εναποθέσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού.

Ακολούθως, τις προσέγγιζε με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά του συνοδηγού και όταν οι γυναίκες ακινητοποιούσαν προσωρινά το όχημα, κατά κύριο λόγο, σε ερυθρό σηματοδότη, εκμεταλλευόμενος το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού, αφαιρούσε αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους.

Έπειτα, τρεπόταν σε φυγή με την ευελιξία που του παρείχε το δίκυκλο στην επικρατούσα κυκλοφοριακή συμφόρηση, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα.

Οι «επιχειρησιακές» μηχανές που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των κλοπών-ληστειών, είτε δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Επίσης, φορούσε κράνος ή καπέλο με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και να δυσχεράνει την επακόλουθη ταυτοποίηση του από τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε ποινικό παρελθόν και ενδεχομένως οι παθούσες να τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες υπόπτων.

Η σκληρότητα που επιδείκνυε στα θύματα του αποτυπώνεται σε δύο περιπτώσεις που οι γυναίκες είχαν σταθμεύσει προσωρινά τα αυτοκίνητα τους έξωθεν περιπτέρων και προσπάθησαν να ανακτήσουν τις τσάντες τους.

Στην πρώτη περίπτωση που σημειώθηκε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, η παθούσα αντιλήφθηκε την κλοπή της τσάντας της από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον αποτρέψει, με τον 42χρονο να της ασκεί σωματική βία και κατά τη διαφυγή του, την πάτησε στο δεξιό αστράγαλο με τη ρόδα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε αυτή τη φορά ως μέσο τέλεσης της πράξης του.

Στη δεύτερη περίπτωση που έλαβε χώρα μέσα Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, η παθούσα αποπειράθηκε να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό του, με τον 42χρονο να θέτει σε λειτουργία το δίκυκλο και να την παρασύρει, τραυματίζοντας την.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 42χρονου σε 24 κλοπές τσαντών με την παραπάνω μεθοδολογία, 2 ληστείες και 5 κλοπές αυτοκινήτων, πράξεις που τελέστηκαν από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικό της ροπής του προς τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις συνιστά το γεγονός ότι σε μία μέρα διέπραττε διαδοχικές κλοπές. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η διάπραξη πέντε κλοπών την ίδια μέρα σε διάστημα πέντε ωρών σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες κατασχέθηκαν το κράνος που φορούσε, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη τέλεση των πράξεων και το «επιχειρησιακό» δίκυκλο τύπου scooter. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μεγάλος αριθμός ατόμων φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες συγκρούστηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:40 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου με ομάδα ανηλίκων για άγνωστο λόγο....

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...