Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέτρος Κούκουζας- Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου: Οι αθλητικοί χώροι του Δήμου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες

Την υποστήριξη και ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Δήμο Αμαρουσίου ζητούν με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας και δύο έφοροι του Αθλητικού Συλλόγου Νίκη Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ενώ πολλά παιδιά  εγγράφονται σε αθλητικά σωματεία του Δήμου, δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα γήπεδα του Αμαρουσίου στους Μαρουσιώτες!

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί σήμερα την κυριότερη έκφραση του πραγματικού αθλητικού πνεύματος είτε ως σωματειακός αθλητισμός στα λεγόμενα τοπικά πρωταθλήματα είτε ως σχολικός αθλητισμός. Ο αθλητισμός με αυτή τη μορφή είναι χαρά είναι υγεία, είναι αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, είναι ομαδικότητα, είναι ήθος, είναι ανθρωπισμός είναι άσκηση αρετής, σεβασμός στον συναθλητή.

Στην πόλη μας στο Μαρούσι, πολλά παιδιά, εκατοντάδες, εγγράφονται σε αθλητικά σωματεία της πόλης μας, έτσι ώστε υπό την προστασία και την καθοδήγηση ικανών προπονητών και παραγόντων να αθλούνται με πολλαπλό όφελος τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία.

Δυστυχώς οι αθλητικοί χώροι στην πόλη μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα. Ιδιαίτερα σε αθλήματα που χρησιμοποιούν κυρίως κλειστά γήπεδα η ύπαρξη μόνο τριών κλειστών σε μια πόλη 100 χιλιάδων κατοίκων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Μαρούσι.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η διοίκηση Πατούλη έχει επιλέξει, για άγνωστους σε εμάς λόγους, να παραχωρεί γηπεδικές ώρες σε ομάδες εκτός της πόλης μας. Εφέτος η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο αφού έχουν παραχωρηθεί πολλές ώρες γηπέδων τόσο στην ΑΕΚ στο κλειστό Αγίου Θωμά, όσο και στον ΠΑΟ στο κλειστό «Σπύρος Λούης», μεγάλα, σεβαστά και ιστορικά σωματεία και τα δύο, αλλά σωματεία της Αθήνας και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνωστίζονται τα Μαρουσιώτικα σωματεία στις υπόλοιπες κενές ώρες γηπέδων, να αναγκάζονται να περικόπτουν ή και να καταργούν τμήματα και ώρες προπονήσεων.

Εμείς ζητάμε το αυτονόητο, άμεση αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων Αμαρουσίου με θεσμοθετημένη παραχώρηση προτεραιότητας στα σωματεία του Αμαρουσίου σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, με κρυστάλλινες δημόσιες διαδικασίες, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη, τον αριθμό αθλητών/τριών, τον αριθμό αθλημάτων, την ιστορικότητα και την εντοπιότητα των αθλητικών σωματείων.

Φυσικά αν παραμένουν αδιάθετες ώρες και γήπεδα μπορούν να παραχωρηθούν με διαφανείς διαδικασίες σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός του Δήμου μας κατ΄ έτος και τυχόν έσοδα να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων.

Επιτέλους πρέπει και στο Μαρούσι να αποφασίσουμε αν θα ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας, θα βοηθήσουμε όλα τα Μαρουσιώτικα σωματεία, θα δώσουμε γήπεδα, θα πάρουμε τα παιδιά μας να τα μάθουμε αθλητισμό ή θα τα αφήσουμε σε μονοπάτια που πολλές φορές αποβαίνουν και μοιραία.

Μπούρας Βασίλης, έφορος βόλεϊ κορασίδων Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου

Σαββίδης Σόλων, έφορος βόλεϊ γυναικών Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου

Κούκουζας Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...