fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην προεκλογική βραδιά γιορτής της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη

Μία συγκινητική προεκλογική βραδιά σε ατμόσφαιρα γιορτής, μοιράστηκε η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Μαρούσι μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου» με φίλους και συνοδοιπόρους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου του Αμαρουσίου όπου φιλοξενήθηκε η βραδιά πλημμύρισε από κόσμο, ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές και αγάπη προς τη Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και τον επικεφαλής του Συνδυασμού Επαμεινώνδα Γαρδέλη.

Εμφανώς συγκινημένη από τη θερμή ανταπόκριση των Μαρουσιωτών στο κάλεσμά της, η κ. Πατούλη, με αναφορές στη συμπόρευσή τους όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη, ως αφανής αλλά συνάμα ενεργός συνοδοιπόρος στις κοινωνικές και πολιτιστικές υποθέσεις του Αμαρουσίου, ζήτησε τη στήριξή τους στο πρόσωπό της για να συνεχιστεί το έργο της απερχόμενης διοίκησης και πατώντας πάνω στα γερά θεμέλια που δημιούργησε για την πόλη, θα χτίσει το νέο Μαρούσι. Ο άνθρωπος, η νέα γενιά, ο πολιτισμός ως μέσο εκπαίδευσης και εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και διαπαιδαγώγησης, είναι οι κεντρικοί άξονες των προτεραιοτήτων της. «Θέλω να κάνω πράξη, αυτό που αποκαλώ το κοινωνικό πρόσωπο του Πολιτισμού, τον «Πολιτισμό δίπλα στον Άνθρωπο».

Στη βάση του δίπολου εκπαίδευση – πολιτισμός, μπορούμε να δρομολογήσουμε δράσεις που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας, ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα που τους αφορούν. Επίσης, μέσα από παιδικά και νεανικά φεστιβάλ, μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, κάθε ηλικίας, ευκαιρίες ποιοτικής ψυχαγωγίας και τα κατάλληλα ερεθίσματα για να «ανθίσει» το πολιτιστικό αισθητήριο στις ψυχές τους. Θέλω να εργαστώ για τα παιδιά. Γιατί η επένδυση στα παιδιά μας, σε όλα τα επίπεδα, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στην ασφάλεια και στη θωράκισή τους μπροστά σε κάθε είδους κινδύνους, για μένα είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλω να ενεργοποιήσω την εκπαιδευτική κοινότητα, με πρωτοβουλίες όπως η εισαγωγή θεματικών ενοτήτων διδασκαλίας για τον πολιτισμό στα σχολεία μας, την πραγματοποίηση επισκέψεων, σεμιναρίων, με στόχο την αφύπνιση της πολιτιστικής συνείδησης των νέων μας. Θέλω να αναδείξω την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσα από την ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών φορέων και συλλόγων, αλλά και την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου των σημαντικών πολιτιστικών δομών της πόλης μας. Θέλω να εργαστώ για τη γυναίκα μέσα από τον πολυσύνθετο ρόλο της, για τις ανάγκες της. Η επένδυση στη Γυναίκα μητέρα, στη Γυναίκα εργαζόμενη, στην άνεργη, στη Γυναίκα θύμα κακοποίησης, στη Γυναίκα που διεκδικεί τον ρόλο της μέσα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, στην εργασία, στην πολιτική, στην τέχνη, στο τοπικό «γίγνεσθαι».

Αυτον τον ρόλο της Γυναίκας μέσα και από την αυτοδιοίκηση, το αυτονόητο δικαίωμά να συμμετέχει στα κοινά, θέλω να υπερασπίσω και να διεκδικήσω με τη δική σας στήριξη στο πρόσωπό μου. Θέλω να εργαστώ για ένα Μαρούσι, ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Μια πόλη φιλική στον πεζό, στη μητέρα που κινείται με το καροτσάκι, στον συμπολίτη μας με αναπηρία. Θα ήθελα να δω περισσότερο πράσινο, ακόμη περισσότερους ποδηλατόδρομους, λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Θέλω ένα Μαρούσι, πόλη λειτουργική, που ταυτόχρονα να σέβεται τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον».

Η κ. Πατούλη, κάλεσε τους συμπολίτες της να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων σε αυτές τις εκλογές και να κάνουν την υπέρβαση: «Η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να έχει “χρώματα” ούτε και “χρίσματα”. Θα ήθελα, λοιπόν, να δω τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες σε αυτές τις κάλπες να κάνουν την υπέρβαση, και να επιλέξουν εκπροσώπους όχι με βάση την κομματική γραμμή, τη συγγένεια ή τη συμπάθεια αλλά με κριτήριο την ικανότητα, την αξιοσύνη, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς στα κοινά. Αλλά και για να μπορέσει ο Δήμος να πάει μπροστά, δεν μπορεί να συνεχίσει ούτε με τα φθαρμένα υλικά».

Σε σύντομο μήνυμα που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ζήτησε με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη, το Μαρούσι να πάει ακόμα πιο μπροστά, και με τη στήριξη της Περιφέρειας, αποκαθιστώντας όποιες αδικίες έχει υποστεί. Με σύνθημα «Μπροστά στο μέλλον», ευχήθηκε κάθε δυνατή επιτυχία στη Μαρίνα Πατούλη, στον συνεργάτη και συνοδοιπόρο του για 13 χρόνια Επαμεινώνδα Γαρδέλη, αλλά και σε όλους τους συνυποψηφίους τους. Με τη σειρά του ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης, προλόγισε την εκδήλωση ως τη σημαντικότερη προεκλογική συγκέντρωση που έχει βρεθεί τα χρόνια της αυτοδιοικητικής του πορείας, αναφέρθηκε στη «διασταύρωση» των δρόμων τους με τη Μαρίνα Πατούλη, την οποία χαρακτήρισε έναν χρήσιμο άνθρωπο που διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να συμπορευτεί στον ακομμάτιστο συνδυασμό «Μαρούσι Μπορείς. Το μέλλον στα χέρια σου». Αναφερόμενος στον Γιώργο Πατούλη, με τον οποίον συμπορεύτηκε για τρεις θητείες, είπε «είναι ένας άνθρωπος πολύ επιτυχημένος, που δεν κουράστηκε 13 χρόνια να προσφέρει στην πόλη και αφήνει σημαντικό έργο παρακαταθήκη». Κλείνοντας, ζήτησε από τους πολίτες σταθερά να δίνουν το «παρών» στα κοινά, να είναι κοντά, να αφουγκράζονται τα προβλήματα της πόλης, να διεκδικούν, και να συμμετέχουν στη λύση τους. «Όλοι στον συνδυασμό μας έχουμε το “αποτύπωμα” ότι αγαπάμε την πόλη μας. Με αφετηρία αυτό, θέλουμε και όλους εσάς τους πολίτες να είστε παρόντες τώρα στις εκλογές, αλλά και μετά. Το Μαρούσι δεν μπορεί να γίνει καλύτερο χωρίς εσάς. Αυτό το πρωτόλειο της Δημοκρατίας που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Και να είστε σίγουροι ότι μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών μπορούν οι πόλεις να πάνε μπροστά». Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελήθηκε ο διαχρονικός τραγουδιστής των Idols Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Ιαν 7, 2022 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
16°C σποραδικές νεφώσεις
παρ01/07 σαβ01/08 κυρ01/09 δευ01/10 τρι01/11
σποραδικές νεφώσεις
15/12°C
ασθενείς βροχοπτώσεις
13/10°C
αυξημένες νεφώσεις
13/9°C
αυξημένες νεφώσεις
12/8°C
αραιές νεφώσεις
11/7°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού, Γιάννης Νικολαράκος, επισημαίνει ένα πρόβλημα που παρατηρούμε όλοι οι δημότες κατά διαστήματα.  Αυτό των βαρέων απορριμάτων....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Κινηματογραφική διάρρηξη σε καφέ στο Μαρούσι, όπου οι δράστες παραβίασαν την είσοδο με καπάκι αποχέτευσης. Στο βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνονται...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Παράρτημα του ΚΕΠ του Δήμου Αμαρουσίου (Μεσογείων 82) την Τρίτη 4/1/2022 δεν θα λειτουργήσει για το κοινό λόγω κρουσμάτων Covid. Το κοινό θα...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Θ....