fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Νικολαράκου – Κόκκαλη με φόντο τις παιδικές χαρές του Δήμου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Γιάννη Νικολαράκο και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Βασίλη Κόκκαλη, με φόντο την επίσκεψη του πρώτου στις παιδικές χαρές του Δήμου Αμαρουσίου. Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Νικολοράκος, με μια μακροσκελή ανακοίνωση, απάντησε στην δήλωση του κ. Κόκκαλη, ο οποίος την Τετάρτη τον χαρακτήρισε «εκτός από άπειρο και αδιάβαστο, κακόπιστο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Νικολαράκου:

«Σε απάντηση της δήλωσης που έκανε ο κ. Κόκκαλης, απλώς να δηλώσω τα εξής:

Κανείς δεν αμφισβήτησε το έργο του κ. Κόκκαλη και του Δήμου, όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα όσα καταγράφει η κάμερα, αλλά κυρίως τα όσα λένε οι πολίτες που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές καθημερινά.

Ωστόσο, η διατύπωση του κ. Κόκκαλη, ότι «περιηγούμαι σαν κλέφτης» και «αναπαράγω fakenews», μπορεί να είναι της μόδας, αλλά πραγματικά με αφήνει άναυδο. Σχήμα οξύμωρο, θα το χαρακτήριζα, πρωτίστως διότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να περιηγείται όπου επιθυμεί και φυσικά αυτό δεν τον καθιστά…κλέφτη, λέξη βαριά και προσβλητική.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη επιβεβαίωσης του πρότερου έργου, το οποίο και δεν αμφισβητούμε, αλλά θα διατηρήσω το δικαίωμα της τεκμηριωμένης κριτικής, όπου θεωρώ ότι αυτό απαιτείται, ως πολίτης του Δήμου αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος.

Λυπάμαι που στεναχώρησα και άγχωσα τον κ. Κόκκαλη ή όποιον άλλον, αλλά η πόλη μας δεν είναι παράδεισος φτιαγμένος από χρυσόσκονη. Ο Γιώργος Πατούλης πέτυχε πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κριτική για όσα δεν πέτυχαν οι συνεργάτες του.

Δεδομένο δε είναι ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, έχουμε το δικαίωμα να επισκεπτόμαστε καθημερινά το Μαρούσι για να εντοπίσουμε αυτά που θα πρέπει να προσέξουμε από την πρώτη ημέρα, εφόσον οι συμπολίτες μας επιλέξουν την πρόταση μας.

Ελπίζω η εμπειρία και η υπέρμετρη γνώση του κ. Κόκκαλη να του επιτρέψει να συμφωνήσει έστω με αυτό.

Προφανώς τα περί απειρίας και όλα τα σχετικά δεν τα σχολιάζω. Είχα πει και το ξαναλέω, έχω τεράστια υπομονή απέναντι στις προσβολές και στα υποτιμητικά «φιλικά» ή μη, σχόλια. Άλλωστε τα πολλά λόγια και δη τα κακόβουλα μόνο αγωνία και πανικό φανερώνουν. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και κρίνουν.»

Advertisement. Scroll to continue reading.

Να υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, με την οποία σχολίαζε το «οδοιπορικό»- όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση- του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου στις παιδικές χαρές του Δήμου.

Η ανακοίνωση είχε ως εξής:

«Με αφορμή το «οδοιπορικό» που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος στις παιδικές χαρές της πόλης και τις επισημάνσεις του σε επιλεκτικές στάσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, εκ μέρος της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να τον ενημερώσει για τα εξής:

Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει συνολικά 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες της πόλης και αποτελεί τον μοναδικό Δήμο σε πυκνότητα παιδικών χαρών σε αναλογία κατοίκων.

Το Μαρούσι αποτελεί έναν από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που, κόντρα στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και το χρονοβόρο των διαδικασιών, έχει λάβει πιστοποιήσεις για όλες τις παιδικές χαρές του, και με συνέπεια εφαρμόζει την ισχύουσα Νομοθεσία και συγκεκριμένα την υπουργική απόφαση 24892/2009 διενεργώντας επιβλέψεις, συντηρήσεις, παρεμβάσεις και ελέγχους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τις παιδικές χαρές σε συστηματική βάση επιμελούνται και συντηρούν τα δημοτικά συνεργεία και βάσει σχεδιασμού δρομολογούνται προμήθειες και εγκαταστάσεις νέων οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές.

Ήδη κατά προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε επίπεδο εργασιών συντήρησης, ανανέωσης οργάνων, περιφράξεων, προμήθειας ειδικών σημάνσεων και σήμερα 23 Ιανουαρίου 2019 διεξήχθη ο ανοικτός διαγωνισμός στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος» για την πλήρη ανακαίνιση των παιδικών χαρών, συνολικού ύψους 273.000 ευρώ, με αιχμή τον ετήσιο σχεδιασμό του Δήμου για ανακαινισμένες και ευπρεπείς παιδικές χαρές, έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά την άνοιξη.

Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των παιδικών χαρών είναι συνεχείς σε όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό προκύπτει και από την πρόσφατη, μόλις ημερών, εκτενή ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στις παιδικές μας χαρές, σε όργανα, δάπεδα, παγκάκια, πινακίδες, αλλά και με την τοποθέτηση σκιάστρων στις παιδικές χαρές με μεγάλη ηλιοφάνεια -μία καινοτομία του Δήμου Αμαρουσίου που ήδη πολλοί Δήμοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να ακολουθήσουν- και συγκεκριμένα στις παιδικές χαρές επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδας, στο ΟΑΚΑ και στη συμβολή Παπαναστασίου και Τσακάλωφ στα Ανάβρυτα, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται το παιχνίδι των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι εργασίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, βάσει του ετήσιου σχεδιασμού του Δήμου, που προβλέπει ότι ο χειμώνας θα είναι περίοδος προετοιμασίας με ορίζοντα οι παιδικές χαρές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους θαμώνες τους μόλις μπει η άνοιξη.

Όσον αφορά στο ζήτημα της φύλαξης στις παιδικές χαρές, να θυμίσουμε στον κ. Νικολαράκο, ότι ο Δήμος μας ήταν ο πρώτος που συνέστησε το πρόγραμμα φύλαξης των γειτονιών και φυσικά δεν ήταν με δική του ευθύνη η λήξη του προγράμματος, όπως και η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, δηλωτικές της παθογένειας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Νικολαράκος να περιηγείται «σαν τον κλέφτη» και να αναπαράγει fakenews που του γυρίζουν μπούμερανγκ, όπως στην περίπτωση των επιθέσεων των αδέσποτων ζώων στην ΑΣΠΑΙΤΕ, θα του προτείναμε να έλθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου και μαζί να περιηγηθεί σε όλες τις παιδικές χαρές, ώστε επίσημα να ενημερωθεί για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια ώστε σήμερα από 25 να έχουμε αυξήσει κατά 15 τις παιδικές χαρές στο Μαρούσι, όπως και τις εργασίες που κάθε χρόνο εκτελούνται και όσες επιπλέον έχουν προϋπολογιστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατανοούμε και αποδεχόμαστε την απειρία και την έλλειψη γνώσης του κ. Νικολαράκου στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, αλλά δεν δεχόμαστε την κακοπιστία του.»

 

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 17, 2021 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
12°C αραιές νεφώσεις
τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19 σαβ11/20 κυρ11/21
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
16/9°C
αυξημένες νεφώσεις
13/11°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
15/10°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/11/2021 , συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου 2021. Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο) έκανε για ακόμη μια φορά αισθητή τη δράση του στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του,...