fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

O Γιάννης Νικολαράκος με το επιτελείο του ξεκίνησε οδοιπορικό στις παιδικές χαρές

νικολαρακος παιδικες χαρες

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος μαζί με το επιτελείο του, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα μεταξύ των άλλων τις παιδικές χαρές του δήμου, ξεκίνησε οδοιπορικό, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Οι κάτοικοι και οι θαμώνες των παιδικών χαρών (γονείς και κηδεμόνες) εξεπλάγησαν ευχάριστα όπως είπαν, καθώς δεν είχαν δει άλλη φορά υποψήφιο Δήμαρχο στο Μαρούσι να πηγαίνει στους χώρους, στους οποίους τα μικρά παιδιά της πόλης περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, να ελέγχει την κατάσταση και να συζητά μαζί τους.

Ο Γιάννης Νικολαράκος με λύπη του διαπίστωσε ότι αρκετές από τις παιδικές χαρές που επισκέφτηκε έχουν σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και λειτουργίας για τα παιδιά και σε κάποιες άλλες η κατάσταση ήταν απαράδεκτη .

Συγκεκριμένα:

Στην παιδική χαρά στην περιοχή της Κοκκινιάς, Πεντέλης και Αργοναυτών, η περίφραξη σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένη. Η πόρτα εισόδου της παιδικής χαράς είναι δεμένη με ένα σχοινί για να μην πέσει, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, σκουπίδια χύμα, παρατημένα ποτήρια με κρασί, πεταμένα αποτσίγαρα και κατεστραμμένα παγκάκια. Επί πλέον η παιδική αυτή χαρά σχεδόν εφάπτεται σε δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας, που σύμφωνα με τις προδιαγραφές που η νομοθεσία ορίζει, την κάνει ακατάλληλη όσον αφορά την επικινδυνότητα, την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο.

nikolarakos-paidikes-1

nikolarakos-paidikes-2

nikolarakos-paidikes-1

Στην παιδική χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων, η περίφραξη είναι μερικώς κατεστραμμένη, πολλά σημεία έχουν σκουριάσει, δεν υπάρχει καμία φύλαξη, και ο φωτισμός είναι ελλιπής.

Στην παιδική χαρά στην πλατεία Καρπαθίων, υπάρχουν φθορές στα παιγνίδια όπως η τσουλήθρα και οι κούνιες. Και εδώ δεν υπάρχει φύλαξη, ενώ είναι εμφανής η έλλειψη καθαριότητας. Επίσης, σε μεγάλο μέρος της παιδικής χαράς, αλλά ακόμα και κάτω από παιδικά όργανα, υπάρχει χαλίκι, που θεωρείται παράγοντας σοβαρών τραυματισμών.

Μεγάλη εντύπωση έκανε ένα παγκάκι μέσα στην παιδική χαρά, που ήταν γεμάτο κουτσουλιές και που φανερώνει την έλλειψη ενδιαφέροντος και ελέγχου λειτουργίας της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. Θα μπορούσε απλά να έχει μεταφερθεί σε άλλη θέση.

Η παιδική χαρά στα Αλώνια έχει όπως και όλες οι υπόλοιπες, έλλειψη ασφάλειας και κλειδώματος, δεν υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό, ενώ σαφώς η καθαριότητα αποτελεί και εδώ μέγιστο πρόβλημα.

 

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
3°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
αίθριος καιρός
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...