fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

O Γιάννης Νικολαράκος με το επιτελείο του ξεκίνησε οδοιπορικό στις παιδικές χαρές

νικολαρακος παιδικες χαρες

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος μαζί με το επιτελείο του, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα μεταξύ των άλλων τις παιδικές χαρές του δήμου, ξεκίνησε οδοιπορικό, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Οι κάτοικοι και οι θαμώνες των παιδικών χαρών (γονείς και κηδεμόνες) εξεπλάγησαν ευχάριστα όπως είπαν, καθώς δεν είχαν δει άλλη φορά υποψήφιο Δήμαρχο στο Μαρούσι να πηγαίνει στους χώρους, στους οποίους τα μικρά παιδιά της πόλης περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, να ελέγχει την κατάσταση και να συζητά μαζί τους.

Ο Γιάννης Νικολαράκος με λύπη του διαπίστωσε ότι αρκετές από τις παιδικές χαρές που επισκέφτηκε έχουν σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και λειτουργίας για τα παιδιά και σε κάποιες άλλες η κατάσταση ήταν απαράδεκτη .

Συγκεκριμένα:

Στην παιδική χαρά στην περιοχή της Κοκκινιάς, Πεντέλης και Αργοναυτών, η περίφραξη σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένη. Η πόρτα εισόδου της παιδικής χαράς είναι δεμένη με ένα σχοινί για να μην πέσει, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, σκουπίδια χύμα, παρατημένα ποτήρια με κρασί, πεταμένα αποτσίγαρα και κατεστραμμένα παγκάκια. Επί πλέον η παιδική αυτή χαρά σχεδόν εφάπτεται σε δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας, που σύμφωνα με τις προδιαγραφές που η νομοθεσία ορίζει, την κάνει ακατάλληλη όσον αφορά την επικινδυνότητα, την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο.

nikolarakos-paidikes-1

nikolarakos-paidikes-2

nikolarakos-paidikes-1

Στην παιδική χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων, η περίφραξη είναι μερικώς κατεστραμμένη, πολλά σημεία έχουν σκουριάσει, δεν υπάρχει καμία φύλαξη, και ο φωτισμός είναι ελλιπής.

Στην παιδική χαρά στην πλατεία Καρπαθίων, υπάρχουν φθορές στα παιγνίδια όπως η τσουλήθρα και οι κούνιες. Και εδώ δεν υπάρχει φύλαξη, ενώ είναι εμφανής η έλλειψη καθαριότητας. Επίσης, σε μεγάλο μέρος της παιδικής χαράς, αλλά ακόμα και κάτω από παιδικά όργανα, υπάρχει χαλίκι, που θεωρείται παράγοντας σοβαρών τραυματισμών.

Μεγάλη εντύπωση έκανε ένα παγκάκι μέσα στην παιδική χαρά, που ήταν γεμάτο κουτσουλιές και που φανερώνει την έλλειψη ενδιαφέροντος και ελέγχου λειτουργίας της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. Θα μπορούσε απλά να έχει μεταφερθεί σε άλλη θέση.

Η παιδική χαρά στα Αλώνια έχει όπως και όλες οι υπόλοιπες, έλλειψη ασφάλειας και κλειδώματος, δεν υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό, ενώ σαφώς η καθαριότητα αποτελεί και εδώ μέγιστο πρόβλημα.

 

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Ιούλ 3, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
26°C αίθριος καιρός
κυρ07/03 δευ07/04 τρι07/05 τετ07/06 πέμ07/07
αίθριος καιρός
29/23°C
αίθριος καιρός
29/20°C
αίθριος καιρός
31/20°C
αίθριος καιρός
32/22°C
αίθριος καιρός
32/22°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μία ακόμη δράση «Νοιάζομαι»,  προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων της πόλης που αφορά σε συγκέντρωση τροφών και φαρμάκων για τα αδεσποτάκια σκύλους και...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το σοβαρό, τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην λεωφόρο Κηφισίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από κατάστημα της περιοχής....

ΓΕΝΙΚΑ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύ​θυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων καταλαμβάνουν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μετά από ένα ικανό διάστημα πιλοτικής λειτουργίας και εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου που εμπλέκεται με την εξυπηρέτηση των Δημοτών, η ανανεωμένη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη...