Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η περιπατητική διαδρομή στο Δάσος Συγγρού | Παρών και ο Δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου

περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού

Πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, η συνέχεια του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» με τηνΕπίσκεψη/ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού. Το παρών έδωσαν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές», που συνδυάζει τη μάθηση με την αναψυχή, έχει προσελκύσει εξ αρχής το ενδιαφέρον των κατοίκων του Αμαρουσίου και είναι δωρεάν.

Διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ και περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανωμένων περιπάτων σε  σημεία και τοποθεσίες  ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που συνδέονται αναπόσπαστα με τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Θ. Αμπατζόγλου: «Αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία, δημιουργούμε νέες υπηρεσίες εξωστρέφειας για το Μαρούσι»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην ξενάγηση του Δάσους Συγγρού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του ΙΓΕ  κ. Γεώργιο Μπαλωτή, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και να λάβει τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που πραγματικά αποτελεί μία τομή στα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα της πόλης του Αμαρουσίου. Ειδικότερα ο Δήμαρχος σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ  Νίκο Πέππα και τα στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τη διοργάνωση, τη σύμβουλό μου Άννα Βαγιωνά για την πρωτοβουλία και τον Γιώργο Μπαλωτή για τη φιλοξενία και το χρόνο που διαθέτει για να περιγράψει και να εξηγήσει όλους αυτούς τους πανέμορφους χώρους υψηλής ιστορικής αξίας. Επιπλέον οι Μαρουσιώτες και επισκέπτες της πόλης γνωρίζουν και μαθαίνουν καλύτερα το Δάσος που αποτελεί ένα πνεύμονα οξυγόνου για όλη την Αττική. Τέλος δημιουργούμε νέες, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες εξωστρέφειας για το Μαρούσι μας».

περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού περιπατητική διαδρομή / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού

Παρόντες στην περιήγηση ήταν ακόμη οι:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, Πρόεδρος ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας & Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα,

και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Σπύρος Ευσταθόπουλος, με τον οποίο ο Δήμαρχος συζήτησε και γενικότερα θέματα κοινού αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής και της ζήτησης, η επίσκεψη / ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού θα επαναληφθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 9.30 πμ.

Δηλώσεις συμμετοχής : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, κα Ρούλα Ρέππου και κα Κατερίνα Γκίκα, τηλ. Επικοινωνίας : 2108056314 E–mail : [email protected].

 

Ενδεικτικά σημεία επίσκεψης στο Δάσος Συγγρού

·       Μελισσοκομικό Μουσείο. Συμπληρώνονται 16 χρόνια από την πρώτη μόνιμη έκθεση Ελληνικών παραδοσιακών κυψελών στο Ι.Γ.Ε. Το κτίριο παλαιότερα λειτουργούσε ως Βουστάσιο.

·       Ορθόδοξος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο μοναδικός Ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα με κάποια κοινά σημεία με τον καθολικό ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

·       Βίλλα Συγγρού. Το κτήριο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας Τσίλερ, σχεδίασε τη Βίλλα Συγγρού για τον Ανδρέα Συγγρό ως εξοχική έπαυλη.

·       Περιήγηση στο δάσος και ενημέρωση για τα είδη των θάμνων, των δέντρων και της πανίδας.

·       Κτίριο Βάσου Κριμπά και Υαλόφρακτο Θερμοκήπιο όπου φιλοξενούνται είδη κάκτων από διάφορα σημεία της Γης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες χαρίζεται το βιβλίο «Διαχρονικό Μαρούσι» που αναφέρεται στη διαχρονική φυσιογνωμία της πόλης του Αμαρουσίου.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

• Από το καλοκαίρι του 2022 ο Γιώργος Καραμέρος βρισκόταν στην Ανατολική Αττική και ετοίμαζε τον επιτυχημένο όπως αποδείχθηκε εκλογικό του αγώνα. Από τότε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε με το αυτοκίνητό της νωρίτερα το απόγευμα, στον Παράδεισο Αμαρουσίου η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη. Σύμφωνα με τις πρώτες...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...