Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πρόσκληση του Δήμου Αμαρουσίου στους δημότες να συμμετάσχουν στο «Run Maroussi 2024-Σπύρος Λούης»

RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγώνες δρόμου «Run Maroussi 2024-Σπύρος Λούης», έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία του σπουδαίου αυτού δρομικού γεγονότος, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, Ολυμπιονικών, Κορυφαίων Δρομέων, Εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων.

Από το πάνελ των ομιλητών, μηνύματα  στήριξης με τη συμμετοχή τους στους αγώνες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους έστειλαν η πρέσβειρα του Run Maroussi «Σπύρος Λούης» Αναστασία Μαρινάκου, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, αθλήτρια του Γ.Σ Αμαρουσίου Ειρήνη Τσουπάκη, ο Έλληνας Πρωταθλητής, αθλητής του Γ.Σ Αμαρουσίου Σέργιος Διακοστεφανής, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, αθλήτρια του Παναθηναϊκού Α.Ο Ανθή – Καραϊνη Κυριακοπούλου.

Το «παρών» επίσης έδωσαν ο Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Γιώργος Τζελίλης, η Ολυμπιονίκης του Άλματος εις Τριπλούν Όλγα Βασδέκη, η Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής Μαρίνα Αθανασίου, η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο κάτοχος πολλαπλών παγκοσμίων ρεκόρ υπερμαραθωνίων αποστάσεων Γιάννης Κούρος.   

RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

«Το Μαρούσι, η πόλη που φιλοξενεί το Ολυμπιακό Κέντρο, με μία μακρά ιστορία πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, διοργανώνει ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, αφιερωμένο στον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, το Μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και πρόσθεσε:

«Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας και των αθλητών μας να γίνουν συμμέτοχοι σε μια γιορτή για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και το «Ευ Ζην».

Σε μια γιορτή του αθλητισμού που διατηρεί στη μνήμη μας την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη.
Ευελπιστούμε ότι όλοι θα αγκαλιάσετε τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αξίας του αθλητισμού στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας.

Η διοργάνωση αποτελεί την πρώτη δράση μας σε μια σειρά μεγάλων γεγονότων, καθώς ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν δομικά στοιχεία της πολιτικής μας.»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας τόνισε ότι «αυτός ο αγώνας δρόμου δεν είναι απλώς έκφραση του μαζικού αθλητισμού ή του δρομικού κινήματος, αλλά είναι μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις όλης της Αττικής. Συμβάλλει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στην ανάδειξη του αθλητικού και του ολυμπιακού ιδεώδους, καθώς επίσης και των ανθρωπίνων αξιών. Αποτελεί αναγκαιότητα για την ανάπτυξη του αθλήματος, διότι αντικατοπτρίζει τον πυρήνα ενός δρομικού αθλήματος, προάγοντας σωστά τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση μαζί με την υγεία».

Ως διεύθυνση αθλητισμού και πολιτισμού-συμπλήρωσε- είναι υποχρέωση μας να συμβάλλουμε τα μέγιστα σε αυτό το δρομικό γεγονός, εντάσσοντας μικρούς και μεγάλους στο αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής αλυσίδας και μαζί με τους υγιείς παράγοντες να διαμορφώσουμε το αύριο του ελληνικού αθλητισμού και της νέας  γενιάς.»

Η πρέσβειρα του Run Maroussi “Σπύρος Λούης»  Αναστασία Μαρινάκου σημείωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να είμαι πρέσβειρα του αγώνα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρεκόρ και να  ενισχύσουμε τους αθλητές. Καλή επιτυχία σε όλους.»

Οι αγώνες είναι συμπεριληπτικοί και μπορούν να συμμετέχουν δρομείς με αναπηρικά καροτσάκια και τους συνοδούς τους. Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν για τη συμμετοχή τους ο εκπρόσωπος των «Δρομέων Ελπίδας» κ. Μιλτιάδης Μητσιάς και οι εκπρόσωποι του «Τρέξε Μαζί μου» κ.κ.  Γεώργιος Παπαδάκης και Παύλος Λουκάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς.

RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024

 

Διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου- Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  

 

Κατηγορία Α – Αγώνας Δρόμου 10.000 μέτρων.

Ώρα εκκίνησης:  09:00

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι 2 στροφές (των 5.000 μέτρων) ήτοι, Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λεωφόρος Κηφισίας – Αγίοου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας και πάλι η ίδια διαδρομή άλλη μια φορά. Στη 2η στροφή στη Λεωφόρο Κηφισιάς οι δρομείς τρέχουν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μιάμιση ώρα (90΄)

– Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο, 5ο, 8οχλμ. και στον τερματισμό.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω (γεννημένοι 2008 και μεγαλύτεροι).

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Κατηγορία Β – Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων.

Ώρα εκκίνησης:  10:30

Διαδρομή: Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λ. Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μία ώρα (60΄).

– Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω (γεννημένοι 2011 και μεγαλύτεροι).

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 15 ευρώ, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Κατηγορία Γ – Παιδικός Αγώνας 650 μέτρων

Ώρα εκκίνησης: 10:35

Σημείο εκκίνησης/ Διαδρομή: Στην οδό Γούναρη και τερματισμός στο Άγαλμα του Σπύρου Λούη (είσοδος της πόλης – οδός Βασιλίσσης Σοφίας)

Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:25 και με συνοδεία γυμναστών θα κατευθυνθούν στο σημείο εκκίνησης.

Διαδρομή: Βασιλίσσης Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λεωφόρος Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20 μέτρα πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασιλίσσης Σοφίας.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014-2015.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και θα γίνονται  στη Γραμματεία, Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών και συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στους Αγώνες της Α΄και Β΄ Κατηγορίας και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να κάνετε χρήση του συνδέσμου: https://runmaroussi.gr/

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου – Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα,  το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00.

 

Οι διαδρομές είναι μετρημένες – πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της World Athletics. Για τους αγώνες των 5.000 μέτρων και 10.000 μέτρων θα υπάρξει ηλεκτρονική  χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023/2024. Ό,τι δεν προβλέπεται από την αναρτημένη στο διαδίκτυο προκήρυξη θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Διευθυντή.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της εταιρείας αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media.

 

Χρηστικές πληροφορίες:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Οι αθλητές πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ: Την ημέρα του αγώνα  θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000 μέτρων και των 10.000 μέτρων η διοργάνωση θα παρέχει:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, μετάλλιο τερματισμού, σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...