fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία εθελοντών πολιτών για την αποκατάσταση του βανδαλισμού του Πύργου του Ανδρέα Συγγρού

Πύργος Ανδρέα Συγγρού

Έπειτα από το βανδαλισμό του Πύργου του Ανδρέα Συγγρού από “αυτόκλητους σωτήρες” του Δάσους του Κτήματος Συγγρού, πολίτες απέδειξαν πως η συνεισφορά των ενεργών πολιτών είναι εξίσου σημαντική με τις κρατικές παρεμβάσεις.

Έτσι πλήρως αποστασιοποιημένοι από τη “διαμαρτυρία του καναπέ” δεν περιορίστηκαν στα εύκολα λόγια και τις βολικές δικαιολογίες και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” οπλισμένα με καθαριστικά, πινέλα και μπογιές, αποκατέστησαν στο μέτρο του δυνατού τις φθορές που προκάλεσαν λίγες ημέρες πριν οι βάνδαλοι οι οποίοι “για το καλό του Δάσους” έγραψαν με σπρέι τοίχους και έριξαν μπογιές στο διατηρητέο κτήριο του αρχιτεκτονήματος του Ερνέστου Τσίλερ.

Συγχαίρουμε τους “Φίλους του Δάσους Συγγρού” για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, που θέτει το παράδειγμα για όλους τους πολίτες.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού συναισθανόμενοι την ευθύνη, που είναι και ευθύνη όλων των πολιτών, να σέβονται την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ που κληροδότησε η Ιφιγένεια Συγγρού, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Τρίτη 27/12/2022 καθάρισαν και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν – όσο γίνεται – τις ζημιές που προκάλεσαν οι βανδαλισμοί αυτών που” κόπτονται ” για το πράσινο!

Τους βανδαλισμούς αυτούς μερικοί τους θεώρησαν ακτιβισμό. Τους διαβεβαιώνουμε όμως ότι μόνο κακό έκαναν στο δάσος.

Ας μην παρασυρόμαστε από ενέργειες κάποιων, που λειτουργούν όχι μόνο με μία κρυφή ατζέντα, αλλά και με σκοπό να εξωθήσουν τα πράγματα στο να παρθούν ακραίες αποφάσεις από τις οποίες, σας διαβεβαιώνουμε εμείς οι πολίτες που αγαπούμε και σεβόμαστε το δάσος κινδυνεύουμε να βγούμε χαμένοι.

Ο σύλλογος μας “Οι Φίλοι του δάσους Συγγρού”, στην εικοσαετή πορεία του, έχει αποδείξει ότι ξέρει και να συνεργάζεται αλλά και να καταγγέλλει όπου και όταν αυτό χρειάζεται. Το κάνει όμως με τρόπο ευγενικό, λαμβάνοντας υπόψη το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει τον χώρο.

Γι΄αυτό ζητάμε από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους και να σέβονται στο έπακρο τον χώρο αυτόν που απολαμβάνουμε όλοι.

Κάθε άλλη συμπεριφορά, μόνο κακό κάνει”.

Πύργος Ανδρέα Συγγρού

Πύργος Ανδρέα Συγγρού

 

Πύργος Ανδρέα Συγγρού

 

 

 

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...