Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
30.6 C
Marousi

Στο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» ο Γ. Πατούλης

Ένα πλούσιο παραδοσιακό Κρητικό γλέντι, με ζωντανή μουσική, χορό και άφθονα κρητικά εδέσματα απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», στην καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στο 1οΓυμνάσιο -1ο Λύκειο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης παρέστη στη εκδήλωση και απευθύνοντας χαιρετισμό προς μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, εξήρε τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου στη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της Κρητικής γης στη νέα γενιά και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κωστή Σηφάκη και τα μέλη του Δ.Σ. για την  εποικοδομητική συνεργασία και την κοινωνική προσφορά τους στην πόλη.

Ευχόμενος σε όλους να έχουν ένα ευχάριστο Καλοκαίρι, τους διαβεβαίωσε ότι και από τη νέα θέση, του Περιφερειάρχη Αττικής, θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει την προσπάθεια για τη διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωστής Σηφάκης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του στο αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την  πολύχρονη και γόνιμη συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Το γλέντι διάνθισε με Κρητική μουσική το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), με τον Στέλιο Πετράκη στη λύρα και τους συνεργάτες κ.κ. Γιάννη Παπατζανή και Ανδρέα Αρβανίτη.

Οι συμμετέχοντας γεύτηκαν κρητικές νοστιμιές, διασκέδασαν και χόρεψαν, απολαμβάνοντας και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και τους μαθητές παραδοσιακών οργάνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Γεώργιος Μαριδάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κάββαλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Παναγιώτης Σαγρής, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, καθώς και νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Στις 10 περιοχές της Αττικής με τον τον πιο «βρώμικο» αέρα

Τη δυνατότητα να χαρτογραφήσουμε τις περιοχές με τον πιο...

«Ναυάγιο» για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Μίμης Φωτόπουλος” – Οριστικό «λουκέτο» για φέτος

Απογοητευτική είναι η εξέλιξη για τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο...

Μαρούσι: Αυτοψία Χαρδαλιά-Προχωρούν έργα 32,6 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία και αθλητικές υποδομές

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου...

Μαρούσι: Απάτη με πώληση αυτοκινήτων – Συνελήφθη 66χρονος

Ένας 66χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στο Μαρούσι για απάτες με...

Απεβίωσε ο Δημήτρης Βλάχος πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Ο εκλιπών που απεβίωσε πλήρης ημερών στα 92 έτη...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img