fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνάντηση Αμπατζόγλου με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης της πόλης

Mέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για τους επιχειρηματίες της εστίασης

Με εκπροσώπους επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης του Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο πλαίσιο των διαβουλεύεσεων που πραγματοποιεί με φορείς της αγοράς, με αφορμή και τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επιχειρηματίες της εστίασης Μάκης ΡούσσοςΕιρήνη ΡομποτήΒασίλης Πατήλας και Γιώργος Βρέντας, ενώ παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ανέλυσε τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου σε σχέση με τις μειώσεις τελών και ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την καθαριότητα, το πράσινο, τις απολυμάνσεις και τους σχεδιασμούς για την βελτίωση της εικόνας του Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως του κέντρου. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της εστίασης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Βιώνουμε ως κοινωνία μία πρωτόγνωρη κατάσταση που επιβάλλει και ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Σε ότι αφορά τις  μειώσεις τελών των διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, οφείλουμε αφενός να εφαρμόσουμε τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και αφετέρου ως Δήμος να δούμε ποιες είναι εκείνες οι επιπλέον παροχές που δεν δημιουργούν πρόβλημα στις οικονομικές μας ισορροπίες. Παράλληλα προσπαθούμε καθημερινά – και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι – να αναβαθμίζουμε την εικόνα του κέντρου και να δημιουργούμε ένα περιβάλλον ελκυστικό και ασφαλές».

Θ. Αμπατζόγλου: «Με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζουμε τους επιχειρηματίες της πόλης μας»

Μετά το πέρας της συνάντησης ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για τους επιχειρηματίες της εστίασης της πόλης:

 

1) Μηδενισμός τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους  2020, όπως και για τους κλειστούς (με κρατική εντολή) μήνες του έτους 2021. Όσα καταστήματα έχουν ήδη πληρώσει για όλο το 2020, άρα και για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο, θα συμψηφιστούν τα σχετικά ποσά με μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

2) Από 30% έως 50% μείωση των συνολικών οφειλών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από την αρχή της πανδημίας (Μάρτιος του 2020) έως και Δεκέμβριος του 2020, για τις επιχειρήσεις εστίασης που τους επιβάλλεται 50% μείωση της δυναμικότητας τραπεζοκαθισμάτων. Για το θέμα αυτό υποβάλλεται σχετική πρωτοκολλημένη αίτηση στον Δήμο.

3) Μείωση 20% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων  από το έτος 2021.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4) Οι επιχειρήσεις όταν κάνουν τις αιτήσεις, θα μπορούν να παραλαμβάνουν βεβαιώσεις χρήσης των κοινόχρηστων χώρων χωρίς να έχουν παραλάβει την άδεια και χωρίς να έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, ώστε να είναι τυπικές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς λόγω covid-19 και γενικότερα.

5) Επικοινωνία και προτροπή του Δήμου προς την εταιρεία διαχείρισης του υπογείου πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης, ώστε να προωθηθεί μία ειδική οικονομική συμφωνία με τα καταστήματα της περιοχής και τους πελάτες τους.

6) Μελέτη για κανονισμό λειτουργίας σε θέματα ωραρίων και μουσικής.

7) Τοποθέτηση καθιστικών σωμάτων και φωτιστικών (θερμού φωτός) στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (ΗΣΑΠ) .​

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 15, 2021 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
13°C σποραδικές νεφώσεις
δευ11/15 τρι11/16 τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19
αραιές νεφώσεις
17/13°C
αυξημένες νεφώσεις
14/11°C
σποραδικές νεφώσεις
14/10°C
ελαφρές νεφώσεις
15/9°C
αραιές νεφώσεις
13/11°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης μας, όμως εμείς προτιμούμε να πηγαίνουμε από ένα μικρό “ξεχασμένο” δρομάκι, την οδό...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 7μελούς διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο Αθμονέων. Τα  αποτελέσματα είναι τα εξής: Ιωαννίδης Γιάννης 131 Κουτσούκος Σπυρίδων 107...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....