Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνάντηση Αμπατζόγλου με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης της πόλης

Mέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για τους επιχειρηματίες της εστίασης

Με εκπροσώπους επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης του Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο πλαίσιο των διαβουλεύεσεων που πραγματοποιεί με φορείς της αγοράς, με αφορμή και τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επιχειρηματίες της εστίασης Μάκης ΡούσσοςΕιρήνη ΡομποτήΒασίλης Πατήλας και Γιώργος Βρέντας, ενώ παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ανέλυσε τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου σε σχέση με τις μειώσεις τελών και ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την καθαριότητα, το πράσινο, τις απολυμάνσεις και τους σχεδιασμούς για την βελτίωση της εικόνας του Αμαρουσίου και ιδιαιτέρως του κέντρου. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της εστίασης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Βιώνουμε ως κοινωνία μία πρωτόγνωρη κατάσταση που επιβάλλει και ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Σε ότι αφορά τις  μειώσεις τελών των διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, οφείλουμε αφενός να εφαρμόσουμε τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και αφετέρου ως Δήμος να δούμε ποιες είναι εκείνες οι επιπλέον παροχές που δεν δημιουργούν πρόβλημα στις οικονομικές μας ισορροπίες. Παράλληλα προσπαθούμε καθημερινά – και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι – να αναβαθμίζουμε την εικόνα του κέντρου και να δημιουργούμε ένα περιβάλλον ελκυστικό και ασφαλές».

Θ. Αμπατζόγλου: «Με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζουμε τους επιχειρηματίες της πόλης μας»

Μετά το πέρας της συνάντησης ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για τους επιχειρηματίες της εστίασης της πόλης:

 

1) Μηδενισμός τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους  2020, όπως και για τους κλειστούς (με κρατική εντολή) μήνες του έτους 2021. Όσα καταστήματα έχουν ήδη πληρώσει για όλο το 2020, άρα και για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο, θα συμψηφιστούν τα σχετικά ποσά με μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο.

2) Από 30% έως 50% μείωση των συνολικών οφειλών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από την αρχή της πανδημίας (Μάρτιος του 2020) έως και Δεκέμβριος του 2020, για τις επιχειρήσεις εστίασης που τους επιβάλλεται 50% μείωση της δυναμικότητας τραπεζοκαθισμάτων. Για το θέμα αυτό υποβάλλεται σχετική πρωτοκολλημένη αίτηση στον Δήμο.

3) Μείωση 20% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων  από το έτος 2021.

4) Οι επιχειρήσεις όταν κάνουν τις αιτήσεις, θα μπορούν να παραλαμβάνουν βεβαιώσεις χρήσης των κοινόχρηστων χώρων χωρίς να έχουν παραλάβει την άδεια και χωρίς να έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, ώστε να είναι τυπικές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς λόγω covid-19 και γενικότερα.

5) Επικοινωνία και προτροπή του Δήμου προς την εταιρεία διαχείρισης του υπογείου πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης, ώστε να προωθηθεί μία ειδική οικονομική συμφωνία με τα καταστήματα της περιοχής και τους πελάτες τους.

6) Μελέτη για κανονισμό λειτουργίας σε θέματα ωραρίων και μουσικής.

7) Τοποθέτηση καθιστικών σωμάτων και φωτιστικών (θερμού φωτός) στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (ΗΣΑΠ) .​

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...