fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνάντηση για τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης

Σχολεία

Συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων επί των θεμάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων, των Πρότυπων Σχολείων Γυμνασίου, Λυκείου Αναβρύτων, των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου και του ΕΠΑΛ Αναβρύτων και του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου, τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Αντιπρόεδρος Μαρία Γώγου, η Πρόεδρος της Δημοτική Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Γαλαζούλα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την εισηγητική τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέπτυξε το πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για παρεμβάσεις στα σχολεία δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, που περιλαμβάνουν από τη μία την υποχρέωση για καταβολή πολύ υψηλών τόκων για δάνεια παλαιοτέρων ετών και από την άλλη την ενεργειακή κρίση που επιβάλλει την αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών. Παρ΄όλα αυτά σημείωσε ο Δήμαρχος πως τα Σχολεία της πόλης αποτελούν προτεραιότητα και οι Σχολικές Επιτροπές έχουν τη δυνατότητα προτεραιοποιώντας τις ανάγκες να ικανοποιήσουν την πλειοψηφία των αιτημάτων.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων κατά τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία που έχουν με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή στα αιτήματά τους.
Παράλληλα, ακούστηκαν από την πλευρά τους όλες οι απόψεις, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε σχολείο στη λειτουργία του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο λειτουργικών αναγκών.

Τα κοινά ζητήματα που αφορούν στην πλειοψηφία των σχολικών συγκροτημάτων, που τα περισσότερα έχουν ήδη καταγραφεί από την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δρομολογείται η επίλυσή τους, είναι θέματα: ασφάλειας, αναβάθμισης του λογισμικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενίσχυσης του φωτισμού και αντικατάστασης των λαμπτήρων με λαμπτήρες Led, εγκατάστασης δομημένης καλωδίωσης, επισκευής των προαύλιων χώρων και κλαδέματα, επιδιορθώσεις τοιχοποιίας και χρωματισμοί και κατασκευής ραμπών για ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος με παρεμβάσεις του επί των ζητημάτων που ετέθησαν μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αναμένουμε τη χρηματοδότηση για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε επιλεγμένα σχολεία του Δήμου μας όπως το 4ο Λύκειο, μέσω του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτίρια «ΗΛΕΚΤΡΑ». Στο θέμα της ασφάλειας εκκρεμεί η πρόσκληση του προγράμματος Α. Τρίτσης για την εγκατάσταση καμερών μετά από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία και είμαστε σε συνεννόηση για τη χρηματοδότηση μαζί με την τοποθέτηση καμερών κυκλοφορίας. Όσον αφορά στα αιτήματα πρασίνου- κλάδεμα δέντρων κ.α η καθυστέρηση οφείλεται στις ελλείψεις προσωπικού, αλλά από το επόμενο 15νθημέρο θα έχουμε στη διάθεσή μας συμβασιοποιημένη μεγάλη εργολαβία, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα».

Τέλος, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ζήτησε μία συνετή διαχείριση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με μείωση της κατανάλωσης αν είναι δυνατόν περίπου στο 10%, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας στον τομέα αυτό.

Κατά τις σύντομες παρεμβάσεις τους ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, η κα Ε. Λέκκα και η κα Μ. Γώγου, απευθυνόμενοι στους Διευθυντές και Διευθύντριες των Σχολείων τόνισαν τη διαθεσιμότητά τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και για την εκπόνηση δράσεων διαφόρων θεματικών, προς όφελος της μαθητικής κοινότητας.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου και Προστάτη του Πολυδρόσου Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης και Πατριαρχικού Εξάρχου της νήσου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στην οδό...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδιζε τον Τζον Μακ Κέιν στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Νοεμβρίου 2008 λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, οι επικοινωνιολόγοι της εποχής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη μείωση στις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 17ης...