fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συστήθηκε το 1ο Φόρουμ Νέων Αμαρουσίου – Συνάντηση Αμπατζόγλου με τους Νέους Συμβούλους της πόλης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τις Νέες και Νέους που απαρτίζουν το 1ο Φόρουμ Νέων του Δήμου, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του Φόρουμ Νέων και στην υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης για να αποκτήσει η Νέα Γενιά του Αμαρουσίου βήμα και ρόλο στα κοινά της πόλης. Ενδεικτικά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι στην κουλτούρα αυτής της Δημοτικής Αρχής ο διάλογος με τους πολίτες . Το έχουμε αποδείξει αυτά τα 2 χρόνια της διοίκησής μας με ποικίλους τρόπους. Συζητούμε καθημερινά με συλλόγους και πολίτες τα θέματα των γειτονιών ή των πολιτιστικών / αθλητικών φορέων που εκπροσωπούν. Στο ίδιο μοτίβο θέλουμε και την ειδικότερη επικοινωνία με τους Νέους της πόλης μας. Θεωρούμε πως αυτός ο διάλογος θα επιφέρει μία δημιουργική ώσμωση για το καλό του συνόλου της Μαρουσιώτικης κοινωνίας. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ανοικτοί στις φρέσκες ιδέες και προτάσεις σας και θέλουμε να συμμετέχετε, να πρωτοπορείτε στους σχεδιασμούς μας για να κάνουμε το Μαρούσι που όλοι αγαπούμε περισσότερο φιλικό και σύγχρονο».

Θ. Αμπατζόγλου: «Η νέα γενιά του Αμαρουσίου αποκτά βήμα και ρόλο»

Τους Νέους Συμβούλους είχε καλωσορίσει νωρίτερα ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος τους παρουσίασε το πλαίσιο δράσης και λειτουργίας του θεσμού βάσει του καταστατικού του όπως αυτό αποφασίστηκε και ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Παρόντες στην 1η συνάντηση με τους Νέους, ήταν ακόμη ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής και Κατερίνα Βουρλάκη αντίστοιχα, οι οποίοι στο καλωσόρισμά τους σημείωσαν τη συνεργασία που πρέπει να έχει το Φόρουμ με το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε το έργο και οι εισηγήσεις τους να γίνονται αντικείμενο διαλόγου και υλοποίησης από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Το λόγο επίσης έλαβε και η παρούσα στην εκδήλωση γνωριμίας, νεαρότερη Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα, η οποία αναφέρθηκε στη θετική εμπειρία της από τη συμμετοχή της στα κοινά από τη θέση του αιρετού μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Στούντιο Άλφα.

Για τη δράση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ενημέρωσε το Φόρουμ, ο παριστάμενος Αντιπρόεδρος Στέλιος Μαριδάκης ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής στα κοινά από τις νεολαίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για δημοκρατικότερες κοινωνίες.

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Δωδώνη, Ηλίας Ζορμπαλάς με την  ιδιότητα του πρώην μέλους ΤΟΣΥΝ μίλησε  στα μέλη του Φόρουμ για τα συστατικά επιτυχίας της προσπάθειας που ξεκινά και στηρίζεται στη διαρκή και ενεργή ενασχόληση με τα προβλήματα και τις ιδέες για μία καλύτερη πόλη.

Τέλος όλα τα παριστάμενα μέλη του Φόρουμ έλαβαν το λόγο και αφού παρουσιάστηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους για τον τρόπο λειτουργίας του οργάνου των Νέων και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία.

Το παρών στη συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου με τις Νέες και Νέους του Φόρουμ έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Υπενθυμίζεται πως για τη συμμετοχή στο Φόρουμ των Νέων Αμαρουσίου είχε πραγματοποιηθεί ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Μαρουσιώτες ηλικίας 15-30 ετών. Το Φόρουμ Νέων που συστήθηκε είναι 25μελές, με 25 αναπληρωματικά μέλη. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε κατόπιν κλήρωσης, ενώ συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάτω των 40 ετών. Ο ρόλος του, θα έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό και οι αποφάσεις του θα μπορούν να εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω των εκπροσώπων του. Παράλληλα, οι αποφάσεις του θα μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς το Δήμαρχο και τη Διοίκηση για θέματα νεολαίας.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 25, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
28°C αίθριος καιρός
δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28 παρ07/29
αίθριος καιρός
36/27°C
αίθριος καιρός
34/26°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/26°C
αίθριος καιρός
33/23°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...