Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

«Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ερμήνευσε η Κλασική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Αμαρουσίου

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δήμου Αμαρουσίου

Τα θρησκευτικά ορατόρια με τίτλο «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ακούστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, την Κυριακή των Βαϊων, 9 Απριλίου 2023, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Υφυπουργού Υγείας Ζωή Ράπτη, των Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Αττικής Λουκίας Κεφαλογιάννη, Γιάννη Κεχρή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα καθώς σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και πιστών.

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δήμου Αμαρουσίου

Το μεγαλειώδες μουσικό έργο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ έλαβε χώρα σε μια θρησκευτική μουσική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου  «Μίκης Θεοδωράκης».

«Τα Κατά Ματθαίον Πάθη», του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη, αποτελούν ένα από τα κορυφαία έργα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, με δραματική ένταση, τα οποία εξιστορούν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Ιησού, από τον Μυστικό Δείπνο μέχρι τον ενταφιασμό.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό, απηύθυνε ευχαριστίες  σε όλους όσοι στήριξαν τη μοναδική θρησκευτική συναυλία, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για το Μαρούσι τις ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και τους Πατέρες του Ιερού Ναού της Μητρόπολης Αμαρουσίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο και Προϊστάμενο του ναού  πατέρα Χρήστο Μαρούδα καθώς και τους Πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στο σημαντικό έργο που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης». Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

 

Τη θρησκευτική συναυλία τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους:

Οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Κωνσταντίνος Ρώτας, Γιάννης Ιωαννίδης, Ευάγγελος Κάββαλος, ο Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η Αντιπρόεδρος ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ζαπαντιώτης, φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για το γνωστότερο Ορατόριο του 18ου αιώνα το οποίο γράφτηκε το 1728 και πρωτοπαίχτηκε το 1729 στη Λειψία, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του ίδιου του Bach. «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» αποτελούν μελοποίηση των κεφαλαίων 26 και 27 του Ευαγγελίου του Ματθαίου με παρεμβαλλόμενα χορωδιακά και άριες.

Είναι ένα από κορυφαία έργα εκκλησιαστικής μουσικής της μπαρόκ εποχής και φανερώνει όλο τον πλούτο της τέχνης του Μπαχ στην ωριμότητά της.

Απαγγελία από αποσπάσματα, Άριες και Χωρικά του έργου «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη», έγινε από τη συγγραφέα Ευρυδίκη Σιγαλού.

 

 

 

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δημοτικού Ωδείου

Α βιολιά: Ηλίας Γυφτονικολός και Ζωή Προκοπίου
Β βιολιά: Κωνσταντίνα Μπάλλα και Χρυσή Τζάβλα
Βιόλα:  Ελένη Φουρλάνου
Τσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη
Μπάσο: Γιώργος Ντάνης

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δήμου Αμαρουσίου

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δήμου Αμαρουσίου

Soprano: Κάλλια Γερακιανάκη
Mezzosoprano: Αμαλία Ραυτοπούλου

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δήμου Αμαρουσίου

Μουσική Διεύθυνση: Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης» Φωτεινή Κοσκόρου

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η 56χρονη Κατερίνα Μπάτσου, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από χθες, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αναφορές. Η 56χρονη έφυγε το πρωί της Παρασκευής από το σπίτι...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ανήσυχοι οι συγγενείς μιας 56χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από το πρωινό της Παρασκευής 19 Μαΐου από το Μαρούσι όπου έμενε, την αναζητούν μέσω της εκπομπής...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...