fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Να γίνει το Μαρούσι μια “Ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του διήμερου Φεστιβάλ ARTΕΜΕΙΣ που διοργανώθηκε με συμμετοχή Εικαστικών Καλλιτεχνών και Μουσικών Συγκροτημάτων, που διεκδικούν την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στο Μαρούσι, και στηρίζουν την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Αμπατζόγλου, για την ίδρυση υπερκομματικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου κατά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ARTEMEIΣ.

Μαρούσι μια “Ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας”

Ο Πολιτισμός, είναι κάτι που συμβαίνει γύρω μας καθημερινά, κάτι που δεν λογίζεται ως περιττό ή πολυτέλεια, αλλά ως ανάγκη. Δεν παράγεται κατευθυνόμενα, δεν υποδεικνύεται.
Ενα τέτοιο δείγμα πολιτισμού, ένα επιπλέον βήμα και μεγάλη συμβολή για την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, αποτελεί το Φεστιβάλ “ARTΕΜΕΙΣ” που ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο, σ’αυτόν τον όμορφο και εμβληματικό για το Μαρούσι χώρο, όπως είναι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής.

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Η προώθηση του πολιτισμού για το Μαρούσι μας, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εναρμόνιση της ζωής των Δημοτών με την πόλη που γεννήθηκαν ή ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και ψυχαγωγούνται.
Εκδηλώσεις που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων των Δημοτών με την πόλη τους.
Εκδηλώσεις που προσφέρουν ευχαρίστηση και δυνατότητα, έστω και στιγμιαία, παραμερισμού των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Που ενισχύουν την συλλογικότητα και δημιουργούν αυτό που ονομάζεται πολιτισμός.

Φιλοδοξούμε-και ελπίζουμε ως αυριανή Δημοτική Αρχή-παρόμοιες εκδηλώσεις όπως αυτή που σχεδίασε και υλοποιεί η ομάδα διανοουμένων, καλλιτεχνών και εικαστικών ARTΕΜΕΙΣ να καταστούν θεσμός, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας, τώρα και στο μέλλον, τον χαρακτήρα της πόλης.
Πεποίθησή μας είναι, ότι προωθώντας και ενισχύοντας έμπρακτα αντίστοιχες πρωτοβουλίες και παρόμοια πολιτιστικά δρώμενα, όπως ανεξάρτητες μουσικές σκηνές, λογοτεχνική, εικαστική και θεατρική δημιουργία, περιβάλλουμε με αγάπη την ίδια μας την πόλη.

Το “Μαρούσι-Νέα Εποχή” αγκαλιάζει τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, δίνει διέξοδο και στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ελεύθερη έκφραση και τις δημιουργικές ανησυχίες πολιτών και καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων.
Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις, γι’αυτό προτρέπουμε και τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κάθε πολιτιστική διεργασία, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή υλικοτεχνική υποστήριξη.
Δέσμευσή μου, η αξιοποίηση και προβολή κάθε ελεύθερης και πλουραλιστικής έκφρασης των ανεξάρτητων δημιουργών της πόλης, όπως επίσης των πολιτιστικών υποδομών και των κτηρίων που αποτελούν δημοτική περιουσία.

Όραμά μου, να γίνει το Μαρούσι μια “Ανοιχτή πύλη του Πολιτισμού της Πρωτοπορίας”, με διαφάνεια και διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους. Φιλοδοξία μας το άνοιγμα στα νέα σύγχρονα ρεύματα, στην ερασιτεχνική καλλιτεχνική δραστηριότητα και στους μεμονωμένους δημιουργούς που υποτιμούνται ή αγνοούνται παντελώς.
Ενίσχυση των ενεργών πολιτιστικών σχημάτων και των εκπολιτιστικών συλλόγων, στην κατεύθυνση εκδηλώσεων διατήρησης των παραδόσεων της πόλης.
Προτροπή και τόνωση της συμμετοχής των παιδιών, σε συνεργασία με τα σχολεία, στις διαδικασίες πολιτισμού, αλλά και δημιουργία προϋποθέσεων για συμμετοχή της Τρίτης Ηλικίας, στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης.

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα ξεκινά η ανάπτυξη της αμφίδρομης σχέσης Δημοτών και Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσει σε παραγωγικό και ωφέλιμο αποτέλεσμα.
Ένα καινούργιο όραμα που θα κινητοποιήσει τους δημότες στην κατεύθυνση μιας τοπικής πολιτιστικής συνειδητοποίησης, ικανής να αναπτύξει μεταξύ τους δεσμούς αλληλεγγύης και να τους κάνει ν’ αγαπήσουν ξανά την πόλη τους, ώστε ν’ αναπτυχθούν συνέργειες και όχιανταγωνισμοί.

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές ένας βασικός στόχος του νέου Δήμου, είναι η δημιουργία Ραδιοφωνικού Σταθμού που θα αναδείξει τη δουλειά των δημιουργών και των καλλιτεχνών και θα συμβάλει στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Μας αξίζει μια νέα μέρα, μια Νέα Εποχή για το Μαρούσι.

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω.

Ιαν 24, 2022 - Δευ
Μαρούσι, Ελλάδα
-0°C ήπιες χιονοπτώσεις
δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26 πέμ01/27 παρ01/28
χιονοπτώσεις
0/0°C
αυξημένες νεφώσεις
2/-3°C
αίθριος καιρός
3/-3°C
αίθριος καιρός
6/-0°C
αίθριος καιρός
8/1°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά σε εστιατόριο στο Μαρούσι επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....