Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΑΓΟΡΑ

To Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου μπαίνει σε εορταστικούς ρυθμούς με αναβαθμισμένη όψη

Με επικαιροποιημένο κανονισμό λειτουργίας, προσωπικό ασφαλείας, αποκατεστημένες ζημιές και φθορές στους βιοκλιματικούς πεζόδρομους και ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης και πλακόστρωσης σε παρακείμενες οδούς, το Εμπορικό Κέντρο της πόλης είναι έτοιμο με κορύφωση την αφή του Δέντρου την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, να μπει σε εορταστικό κλίμα και να υποδεχτεί τους επισκέπτες του.

Στο πλαίσιο της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών εντός των πεζοδρόμων αλλά και του εξωραϊσμού της όψης του εμπορικού κέντρου, η Διοίκηση του Δήμου έχει προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες:

  • Τοποθέτηση προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας για τη ενίσχυση για επιτήρηση σε 24ωρη βάση.
  • Ολική ανακατασκευή των οδών Λέκκα, Θέμιδος και Νερατζιωτίσσης με αφετηρία τον σταθμό του Η.Σ.Α.Π προς την οδό Θησέως που περιλαμβάνει αντικατάσταση δικτύων κοινής ωφελείας, φρεατίων, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση,
  • Αποκατάσταση των φθορών και ζημιών με αντικατάσταση πλακών και άλλες εργασίες στους εμπορικούς πεζοδρόμους,
  • Έργα συντήρησης με αντικατάσταση υαλοπινάκων, λεντοταινιών, προθηκών σε όλους τους βιοκλιματικούς πεζόδρομους,
  • Τοποθέτηση κολωνακίων και ζαρτινιέρων στις έξι από τις συνολικά οκτώ εισόδους – εξόδους του κέντρου για αποκλεισμό της κυκλοφορίας και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε όλες τις εισόδους – εξόδους για το επιτρεπόμενο όγκο και φορτίο των διερχόμενων οχημάτων.
  • Επικαιροποίηση του ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου της πόλης με στόχο τη διασφάλιση της της ορθής χρήσης των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, την ασφαλή διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περιοίκων με την αναβάθμιση της λειτουργικότητας των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανάμεσα σε άλλα, γίνεται αυστηρή επισήμανση όσον αφορά στην ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των οχημάτων στους πεζόδρομους και στις πλατείες. Συγκεκριμένα:

  1. Απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση κάθε είδους οχημάτων και μοτοποδηλάτων σε πεζόδρομους και πλατείες εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται όλο το 24ώρο η κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, απορριμματοφόρων του Δήμου και οχημάτων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΥ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΗ), καθώς, επίσης, και η κίνηση οχημάτων και δίκυκλων μηχανοκίνητων των παρόδιων ιδιοκτητών που διαθέτουν χώρο στάθμευσης εντός των ιδιοκτησιών τους.
  2. Επιτρέπονται με περιορισμούς οι ακόλουθες διελεύσεις στους ως άνω πεζοδρόμους: α) Η κυκλοφορία οχημάτων για τη μεταφορά αναπήρων, ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και μονίμων κατοίκων του Δήμου, με προϋπόθεση την απόδειξη των ανωτέρω ιδιοτήτων β) Η διέλευση ποδηλάτων γ) Η κατόπιν αδείας κυκλοφορία και προσωρινή στάση οχημάτων σε περιπτώσεις μετακομίσεων των ιδιοκτησιών. Οι εργασίες μετακόμισης θα διενεργούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, από ώρες 17:30 – 21:00. δ) Η ελεύθερη και χωρίς την ύπαρξη ειδικής άδειας διέλευση οχημάτων μεταφοράς ειδικών προϊόντων (π.χ. καυσίμων) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, από ώρες 17:30 – 21:00. ε) Η τροφοδοσία των καταστημάτων θα πραγματοποιείται από τις υφιστάμενες χωροθετημένες θέσεις τροφοδοσίας.
  3. Επιτρέπεται, κατόπιν άδειας του Δήμου Αμαρουσίου και σύμφωνης γνώμης της Αστυνομικής Αρχής, η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για προσωρινές χρήσεις βάσει συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων όπως αποτυπώνονται στην υπ’ αριθμ. 357/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
  4. Η αυθαίρετη χρήση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αμαρουσίου είτε λόγω ανυπαρξίας προηγούμενης άδειας του Δήμου είτε λόγω παράβασης των όρων ήδη χορηγηθείσας άδειας, θα ελέγχεται από την Επιτροπή Ελέγχου και οι παραβάτες θα τιμωρούνται τόσο διοικητικά, με ανάκληση των ήδη χορηγούμενων αδειών, όσο και με εφαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των σχετικών Νόμων και Διατάξεων.

Με αφορμή της ανωτέρω ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών και της προστασίας των κοινόχρηστων χώρων εντός του εμπορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου οι συμπολίτες μας να μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις εορταστικές αγορές και τη βόλτα τους στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης μας. Προστατεύουμε τους κοινόχρηστους χώρους με σεβασμό και προς τα δικαιώματα των κατοίκων του Κέντρου. Η αγορά της πόλης έχει μπει σε εορταστικούς ρυθμούς και μαζί με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και το Χωριό του Άη Βασίλη είναι καθ’ όλα έτοιμη να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία».

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός...

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου ο γνωστός επιχειρηματίας  Μπάμπης Βωβός που με τις κατασκευές του άλλαξε το Μαρούσι σε...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Αλέξης Ιατρίδης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με την νεοσύστατη AI Music. Πρόκειται για ένα φρέσκο τραγούδι, με ανεβαστική μελωδία που μιλάει...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη βραδιά με υπέροχες μελωδίες έζησαν οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Αίθριο Θέατρο, με το μοναδικό συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή...