fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Tο νέο Πρόγραμμα Περισυλλογής Ογκωδών & Πράσινων Απορριμμάτων του δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει το νέο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Περισυλλογής Ογκωδών & Πράσινων Απορριμμάτων – Αδρανών Υλικών και καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

Με αφορμή το νέο Πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημειώνει:
«Όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στο Μαρούσι οφείλουν να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους και το περιβάλλον και να συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας που μόνο σκοπό έχει να προασπίσει τη δημόσια ασφάλεια και την υγιεινή. Δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αυστηροποιούμε τις ποινές για αυτούς που επιμένουν να λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Δήμου Αμαρουσίου, με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει, πραγματοποιεί την εργασία της αποκομιδής και απομάκρυνσης ογκωδών απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, στρώματα, διάφορα υλικά κ.λ.π.) και πράσινων απορριμμάτων (κλαδιά, προϊόντα κηπουρικών εργασιών, κ.λπ.), καθώς και αδρανών υλικών (υλικά οικοδομικών εργασιών – μπάζα).
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με αστική κλήση στον 5ψήφιο αριθμό 15321 της ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, δίνοντας το όνομα, το τηλέφωνο και την ποσότητα των προς απομάκρυνση υλικών, προκειμένου να οριστεί η ημέρα αποκομιδής και το σημείο εναπόθεσης των αντικειμένων.

Ογκώδη απορρίμματα

Η αποκομιδή ογκωδών γίνεται με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Με το πρόγραμμα συλλογής ογκωδών απορριμμάτων που εφαρμόζεται, Δήμος και πολίτες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

• Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες οφείλουν να εναποθέτουν τα εν λόγω απορρίμματα σε σημεία που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων την προηγούμενη ημέρα από την καθορισμένη ημερομηνία που έχει οριστεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας για την συλλογή και μεταφορά τους.
• Επισημαίνεται ότι, επειδή τα συνεργεία αποκομιδής ογκωδών δεν εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, οι δημότες θα πρέπει να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα τις Παρασκευές.
Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων γίνεται από την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Πράσινα απορρίμματα

Η αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων γίνεται τις ίδιες μέρες με το πρόγραμμα των ογκωδών.

Με το πρόγραμμα συλλογής πράσινων απορριμμάτων που εφαρμόζεται, Δήμος και πολίτες αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

• Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες οφείλουν να εναποθέτουν τα εν λόγω απορρίμματα σε σημεία που δεν παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών και των οχημάτων και αφού πρώτα τα έχουν δέσει με συρμάτινο υλικό ή σχοινί.
• Τα συγκεκριμένα υλικά (χόρτα κηπουρικών εργασιών, κλαδιά δέντρων, φύλλα κ.λπ.) δεν εναποτίθενται εντός των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων γίνεται από την Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.

Περισυλλογή Αδρανών Υλικών (ΑΕΚΚ):

Τα προϊόντα και υλικά που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες (δηλαδή μπάζα, χώματα, κ.λπ.) θεωρούνται ειδικά απορρίμματα (απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων – ΑΕΚΚ).
Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας, η αποκομιδή και μεταφορά των υλικών αυτών αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του κάθε παραγωγού (δημότες – φορείς).
Καλούμε τους κατοίκους. οι οποίοι πραγματοποιούν πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες, να τοποθετούν προσωρινά ειδικούς κάδους (σκάφες) για τα ΑΕΕΚ στον χώρο των εργασιών, κατόπιν αιτήσεως για χορήγηση σχετικής αδείας από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων λόγω κατάληψη οδοστρώματος.

Προσοχή!! Η υπηρεσία αναλαμβάνει την απομάκρυνση μπαζών μέχρι 5 σακούλες.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εναποθέτουν τα μπάζα πάντα μέσα σε ειδικές σακούλες μπαζών και σε σημεία που δεν παρεμποδίζουν την διέλευση των πεζών και των οχημάτων.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Σεπ 26, 2021 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
29°C αίθριος καιρός
κυρ09/26 δευ09/27 τρι09/28 τετ09/29 πέμ09/30
αίθριος καιρός
29/24°C
αίθριος καιρός
29/20°C
αίθριος καιρός
28/20°C
αυξημένες νεφώσεις
23/18°C
αραιές νεφώσεις
21/17°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, μελών του Συλλόγου Σωρού Λάκκας Κόττου και κατοίκων των περιοχών Σωρού & Κοκκινιάς,...

ΔΗΜΟΤΕΣ

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι εγγραφές  για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΔΑΠ), στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη επίδειξη και εκπαίδευση λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων αναβατορίων προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου τα οποία εγκαταστάθηκαν κατά τη θερινή περίοδο με δαπάνη...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Γκαβέλα για το χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα στίβου 100 μ...

Advertisement