Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το βίντεο απολογισμού έργου διετίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρουσίου (2019 – 2021)

αμπατζογλου

Βίντεο που περιλαμβάνει τις κυριότερες πολιτικές και έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διετία 2019 – 2021, από τη Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμος Αμαρουσίου

 Θ. Αμπατζόγλου: «Η συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις μας είναι η εγγύηση για το μέλλον του Αμαρουσίου»

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δηλώνει: «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Σε δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συγκυρίες αποδείξαμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και πολύ περισσότερο να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα 2 χρόνια, αλλά και το μέλλον, έτσι ώστε το Μαρούσι να γίνει ένα σύγχρονο Μητροπολιτικό Κέντρο που θα σέβεται τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και το περιβάλλον. Οι επιτυχίες μας στα οικονομικά, στην κοινωνική πολιτική, στον εθελοντισμό, στον πολιτισμό και αθλητισμό, στην καθαριότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και στα έργα υποδομών, είναι η ταυτότητα της πολιτικής μας βούλησης και η πυξίδα που μας οδηγεί στο Μαρούσι της Νέας Εποχής.

Με σύνθημα “ο Πολίτης Πρωταγωνιστής” συνεχίζουμε στην επόμενη διετία με αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα».

Οι κυριότερες πολιτικές και έργα που παρουάστηκαν στο βίντεο:

1. Σύμπραξη 4 παρατάξεων σε ενιαίο πλειοψηφικό σχήμα – πνεύμα σύνθεσης, συνεργασίας & ενότητας- δείγμα γραφής από το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Διαγράφουμε 38 εκατ. ευρώ από δάνεια του Δήμου, ρυθμίζουμε το σύνολο των χρεών με ευνοϊκούς όρους – νοικοκύρεμα οικονομικών προς όφελος των Μαρουσιωτών.

3. Οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο & Ασφαλιστικούς Οργανισμούς έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά – νοικοκύρεμα οικονομικών προς όφελος των Μαρουσιωτών.

4. Ταμειακά διαθέσιμα Δήμου Αμαρουσίου στα 34 εκατ. ευρώ – ένα ασφαλές μαξιλάρι για μελλοντικές ανάγκες & υποχρεώσεις – νοικοκύρεμα οικονομικών προς όφελος των Μαρουσιωτών.

5. Προασπίζουμε τη δημόσια υγεία με διαρκείς καθαρισμούς & απολυμάνσεις – ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

6. Στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με ποικίλες δράσεις, δημοτικές & εθελοντικές – ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

7. Στηρίζουμε εμπράκτως το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών «Ελευθερία» – το Μαρούσι ανάγεται σε Μητροπολιτικό Κέντρο Υγείας στα Βόρεια Προάστια.

8. Μόνιμη παρουσία του ΕΟΔΥ στον σταθμό ΗΣΑΠ για δωρεάν λήψη δειγμάτων κατά covid19 – το Μαρούσι ανάγεται σε Μητροπολιτικό Κέντρο Υγείας στα Βόρεια Προάστια.

9. Ταχύτατη αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η «Μήδεια» – σύσσωμη η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των Μαρουσιωτών.

10. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου στη μάχη με τις πυρκαγιές της Αττικής – σε 24ωρη επιφυλακή τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

11. Πρωταθλητές Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης 365 ημέρες το χρόνο – παρόντες καθημερινά σε κοινωνικές δράσεις εντός & εκτός Αμαρουσίου.

12. Καθαριότητα, Ανακύκλωση & Πράσινο, Προτεραιότητά μας – εβδομαδιαίος προγραμματισμός μας κάλυψης όλων των γειτονιών.

13. Διαρκής Διαβούλευση με Φορείς και Συλλόγους του Αμαρουσίου – συναντήσεις στο Δημαρχείο, τις γειτονιές αλλά και στο Διαδίκτυο.

14. Στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου της Πόλης μας – στηρίζουμε την τοπική Οικονομία.

15. Μόνιμος & Ανοικτός Διάλογος με την εκπαιδευτική Κοινότητα – οι Επιτροπές Παιδείας του Δήμου στις υπηρεσίες των Σχολείων.

16. Ιδρύουμε το Φόρουμ Νέων – η Νέα Γενιά του Αμαρουσίου αποκτά βήμα & ρόλο.

17. Δίνουμε νέα ώθηση στην εξωστρέφεια του Αμαρουσίου – αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας.

18. Συστήνουμε την Επιτροπή Ισότητας Φύλων – προασπίζουμε έμπρακτα τη θέση και το ρόλο της γυναίκας.

19. Στο πλευρό όλων των ηλικιακών ομάδων – στηρίζουμε έμπρακτα τη Μαρουσιώτικη οικογένεια.

20. Ανακαινίζουμε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς & Παιδικές Χαρές – στηρίζουμε έμπρακτα τη Μαρουσιώτικη οικογένεια.

21. Συντηρούμε & Αναβαθμίζουμε τις σχολικές μας υποδομές – χώροι ασφαλείς & ευχάριστοι για τους μαθητές μας.

22. Μια μεγάλη Αγκαλιά για όλα τα Μαρουσιωτάκια – δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ενθάρρυνση για άμιλλα.

23. Πλήρης εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής – κατασκευάσαμε όλα τα απαραίτητα παραρτήματα Νηπιαγωγείων.

24. Τιμούμε την ιστορία της Πόλης και της Πατρίδας μας – ειδικές επετειακές εκδηλώσεις.

25. Το Μαρούσι, Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού των Β. Προαστίων – πλούσιο καλεντάρι εκδηλώσεων & εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλους.

26. Στηρίζουμε τον Αθλητισμό, αναβαθμίζουμε όλες τις υποδομές μας – στο πλευρό των σωματείων – πλούσια προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

27. Ολοκλήρωση της ανακαίνισης και επισκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

28. Εκτελούμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων & βελτίωσης υποδομών σε όλες τις γειτονιές – προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών.

29. Ανάπλαση πρότυπου χώρου αστικού πρασίνου στον Άγιο Θωμά, οδός Πρωταγόρα – έργα που ομορφαίνουν το Μαρούσι.

30. Ανάπλαση Πλατείας Ηρώων, ανακατασκευής οδών Αναβρύτων & Αρκαδίου – έργα που ομορφαίνουν το Μαρούσι.

31. Ανάπλαση του Κοινόχρηστου Χώρου 9760 σε σύγχρονη Πλατεία (οδός Αγίου Αθανασίου, Σωρός) – έργα που ομορφαίνουν το Μαρούσι.

32. Ανακαίνιση διατηρητέου επί της οδού Σουρή & Βασ. Όλγας – έργα που ομορφαίνουν το Μαρούσι.

33. Ανακαίνιση Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρου Λούη» – αναβάθμιση πολιτιστικών υποδομών Αμαρουσίου.

34. Ίσες ευκαιρίες για όλους, αναβαθμίζουμε τις δομές του Σικιαριδείου Ιδρύματος – υλοποίηση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά & άτομα με αναπηρία.

35. Ανανεώσαμε το στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 3 σύγχρονα λεωφορεία και συνεχίζουμε με 4 την επόμενη 2ετία – προχωρούμε σταδιακά στην ανανέωση του Δημοτικού στόλου.

36. Ανανεώσαμε το Δημοτικό Στόλο με 17 νέα οχήματα & 6 Μηχανήματα έργου – (πλυντήριο κάδων, καλαθοφόρο, σάρωθρα, βυτιοφόρο, απορριμματοφόρα, φορτηγά, ημιφορτηγά, επιβατικά κ.α).

37. Διεκδικούμε και πετύχαμε χρηματοδοτήσεις 4,8 εκατ. ευρώ, για 4 σημαντικά έργα στο Μαρούσι – το ίδιο πράττουμε για ακόμα 9 έργα, κρίσιμα για την ασφάλεια και την καθημερινότητα στην πόλη μας.

38. Ιδρύουμε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό – εργαλείο προόδου για το Μαρούσι.

39. Ξεκινούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου – εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.

40. Εκσυγχρονίζουμε τη Γραμμή Δημότη 15321 – νέες σύγχρονες υπηρεσίες εξυπηρέτησης για τους Δημότες.

41. Νέο Πρόγραμμα Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων με σημαντικά κοινωνικά οφέλη για τους Μαρουσιώτες – ηλεκτροκίνητα αναβατόρια προσβασιμότητας στο 1ο Γυμνάσιο.

42. Θεσμικές συναντήσεις & παρεμβάσεις για τα συμφέροντα του Δήμου – συνεχείς διαβουλεύσεις με κεντρικό κράτος & τοπική αυτοδιοίκηση.

43. Έχουμε παρουσία και λόγο για τα έργα πνοής στην πόλη μας – κυβερνητική εκδήλωση για το master plan ανάπλασης του ΟΑΚΑ.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Μαρούσι, το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε έναν κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στη «Νεότερη Ελληνική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της...