Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, 2026
9.6 C
Marousi

Μαρούσι: Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου

Με σεβασμό στο Θείο δράμα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου, ο Επιτάφιος Θρήνος καθώς και η λιτάνευση του Επιταφίου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και πλήθους πιστών.

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και η περιφορά του Επιταφίου τελέσθηκαν από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλου, τον Πρωτοπρεσβύτερο και Προϊστάμενο του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστο Μαρούδα καθώς και τους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες πατέρα Νικόλαο Τζίβα και πατέρα Τιμόθεο Κατάρα.

Η λιτάνευση του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε στους πεζόδρομους του Εμπορικού Κέντρου της πόλης ενώ κατά τη διάρκεια της Περιφοράς, οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων «συναντήθηκαν» σύμφωνα με το έθιμο στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Περιφορά Επιταφίου

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος, σε ένα σύντομο Θείο λόγο, κατά τη συνάντηση των τριών Επιταφίων στην Πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ), αναφέρθηκε στην Αγία Ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, στη θρησκευτική εορτή του Πάσχα, στα μηνύματα της θρησκευτικής πίστης, στο αγαθό της υγείας, στο διδακτικό σκοπό του εορτασμού του Πάσχα.

Στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και την περιφορά του Επιταφίου παραβρέθηκαν ακόμη:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριακή Κανάρη – Ντάλη,  οι Αντιδήμαρχοι: Στέφανος Τσιπουράκης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, Ευάγγελος Κάββαλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Αικατερίνη Ιωάννου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, ο τέως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Βλάχος ο Διοικητής του Ν.Α.Τ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Το Μαρούσι εκτός από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας για να ζεις σήμερα

H επιλογή περιοχής κατοικίας στην Αθήνα αποτελεί πλέον μια...

Μαρούσι:Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μαρούσι, υπογράμμισε τις αναγκαίες...

Τραγωδία στο Μαρούσι-Νεκρός σε οικοδομή στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε ο 25χρονος που αγνοούνταν

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 25χρονου, τα ίχνη του οποίου...

Μαρούσι: Στο μουσείο του Γιάννη Τσαρούχη

Σαν σήμερα, πριν από 116 χρόνια (13 Ιανουαρίου 1910),...

Μαρούσι: Δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που «μαστιγώνουν» πολλές περιοχές της...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img