Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης με τίτλο «ΠΑΡΕΓΚΛΙΣΗ» του Χρήστου Νικόλη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Χρήστου Νικόλη με τίτλο «ΠΑΡΕΓΚΛΙΣΗ», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρούσι.

Ο Χρήστος Νικόλης είναι ένας καλλιτέχνης που σκηνοθετεί πρώτα και κατόπιν εικονοποιεί/φωτογραφίζει. Η Έκθεση είναι χωρισμένη σε υποενότητες, με όλα τα έργα να είναι εννοιολογικής σημασίας και ουσιαστικά να συμβολίζουν όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής που μας προβληματίζουν.

Φωτογραφική Έκθεση

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο οποίος στη συνέχεια καλωσόρισε το κοινό εκφράζοντας το θαυμασμό του, όπως είπε, για τα “σπουδαία φωτογραφικά έργα” του Χρήστου Νικόλη ενώ εξήρε τη συνεργασία που διέπει τις σχέσεις τους, η οποία αγκαλιάζει το πολιτιστικό έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εν λόγω κτίριο «κόσμημα της πόλης» που πάντα θα φιλοξενεί περιοδικές ατομικές εκθέσεις  που θα το γεμίζουν με πολυποίκιλτο πολιτισμό.

Η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη σημείωσε τη βούληση του Δημάρχου και του Πρόεδρου της ΚΕΔΑ όσο αφορά στην παραγωγή σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων, ενώ αναφέρθηκε στον καλλιτέχνη Χρήστο Νικόλη ο οποίος «διακόσμησε» όπως είπε τους τοίχους του νεοκλασικού κτιρίου με τα έργα του, καθώς αυτά αποτελούν ιδιαίτερη τέχνη μέσα από την ανθρωποκεντρική ματιά που τον χαρακτηρίζει.

Φωτογραφική Έκθεση

Ο Χρήστος Νικόλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ που αντίστοιχα στηρίζουν το καλλιτεχνικό του έργο για να σημειώσει λίγο αργότερα πως «ένα έργο θεωρείται ολοκληρωμένο όταν μετά τη δημιουργία του ακολουθεί Έκθεση που το παρουσιάζει στο κοινό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κεχρής χαρακτήρισε τον Δήμο Αμαρουσίου «πρωτοπόρο» στο πολιτιστικό του έργο, με την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη να στηρίζουν όλες τις δράσεις προόδου, διότι θεωρούν όπως είπε «τον πολιτισμό βασική συνιστώσα κάθε είδους κοινωνίας».

Στην Έκθεση Φωτογραφίας παρευρέθησαν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, το μέλος της Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Αμαξηλάτη, η Σταυρούλα Βάγγη, η Εικαστικός Μπέτυ Καρούση καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ», Βασιλίσσης Όλγας 14 και Σουρή. Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Προφυλακίστηκε ο 74χρονος που έβαλε φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο με το τσιγάρο του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 74χρονος, ο...

Μαρούσι: Ακινητοποίησε 14χρονη στις τουαλέτες εμπορικού κέντρου και προσπάθησε να την βιάσει

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε το βράδυ της Κυριακής (12.06.2026) ένα...

Μαρούσι: Πουλήθηκε υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων έναντι 4,05 εκατ. ευρώ

Ανακοινώθηκε η πώληση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 16.053...

Μαρούσι: Φωτιά και καταστροφή σε κλινική στο Σισμανόγλειο

«Κάποιος έβαλε φωτιά σε στρώμα, μένει να αποδειχθεί αν...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img