Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Μαρία Καπασσά: Το Μαρούσι χρειάζεται εκπροσώπους που θα εργαστούν με επαγγελματισμό στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων και όχι κατ’ επάγγελμα δημοτικούς συμβούλους

maria-kapassa

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι» Μαρία Καπασσά, χημικός, και Διδάκτωρ Βιώσιμης Ανάπτυξης, καταθέτει την άποψή της αναφορικά με τη συμμετοχή στα κοινά, και τη διάκριση μεταξύ υποψηφίων ικανών να διαχειριστούν με επαγγελματισμό τα τοπικά θέματα σε αντίθεση με τους κατ’ επάγγελμα δημοτικούς συμβούλους.

«Ως κύριος αποδέκτης και εκφραστής των αναγκών μιας τοπικής κοινωνίας, η τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να βρει τρόπους, εργαλεία και μηχανισμούς ώστε να αποτελέσει ενεργό κύτταρο ανάπτυξης για το σύνολο των πολιτών. Μια τέτοια αλλαγή στο μοντέλο αναπτυξιακής προοπτικής στη διαχείριση των τοπικών θεμάτων χρειάζεται και αξίζει το Μαρούσι.

Επιλέγω έναν Δήμο με αντιπροσώπους φορείς φρέσκων ιδεών, ικανών την ίδια στιγμή να τις υλοποιήσουν εφαρμόζοντας σύγχρονες πολιτικές. Όχι απλώς νέα πρόσωπα ως αυτοσκοπό με ζητούμενο τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των αντιπροσώπων. Όταν η νεότητα δεν συμβαδίζει με την ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη όπως και αντίστοιχα η πείρα των ετών δεν συνεπάγεται και ικανότητα. Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, για τους συνδημότες μου είναι ακριβώς αυτό: πώς να ξεχωρίσουν μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ποιοι είναι εκείνοι που συνδυάζουν αυτό το αρμονικό ταίριασμα ώστε το Μαρούσι να κάνει μία ουσιαστική επανεκκίνηση.

Επομένως, η αλλαγή πολιτικών είναι το διακύβευμα για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Πολιτικών με τον πολίτη και την ανάπτυξη στο επίκεντρο, πολιτικών που να υπηρετούν τη διαφάνεια και τη συμμετοχή. Πολιτικών στη βάση της βιωσιμότητας με ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος, βασικών δηλαδή τομέων πολιτικής ενός πρωτοβάθμιου φορέα αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι και η ευθύνη όλων εμάς που ζητάμε την ψήφο των συνδημοτών μας.

Στο Μαρούσι χρειαζόμαστε την υιοθέτηση ενός μοντέλου οικονομικής διοίκησης όχι αποκλειστικά εισπρακτικού ή εξορθολογισμού πόρων και δαπανών, αλλά έναν δυναμικό μηχανισμό που δεν θα αφήνει κανέναν χρηματοδοτικό πόρο και κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο αναξιοποίητο. Χρειαζόμαστε μία διοίκηση που θα θέσει την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη, με τον πολίτη συμμέτοχο και συνεργάτη κόντρα σε κάθε ρουσφετολογική αντίληψη, που θα προωθήσει σχέδια επιχειρηματικότητας και εργασίας για τους νέους, θα αναβαθμίσει τις δημοτικές λειτουργίες στη βάση της πραγματικής ανταποδοτικότητας, θα προωθήσει έργα υποδομής για όλες τις γειτονιές της πόλης, θα δημιουργήσει μία πράσινη «ταυτότητα» για την πόλη, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα μειώσει τις ανισότητες με ισότιμη διάχυση των ωφελειών σε όλους τους πολίτες.

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Καραμέρο, στο #Ενωμένο Μαρούσι στηρίζουμε πολιτικές καινοτομίας με άξονες την ανάδειξη των ιδιαίτερων θετικών στοιχείων της πόλης μας και των πολιτών της, μία βελτιωμένη καθημερινότητα για όλους εμάς που ζούμε στο Μαρούσι και μία θετική εμπειρία για όσους το επισκέπτονται, έναν αμοιβαία επωφελή ανοικτό διάλογο με τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας.

Προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι να υπάρχουν άνθρωποι με ικανότητες και γνώσεις ώστε να διαχειριστούν τις δημοτικές υποθέσεις με επάρκεια και επιτυχία, που θα εργαστούν με συνέπεια, πρόγραμμα και με στόχο να χτίσουν μία ξεκάθαρη αμφίδρομη σχέση συνεργασίας ισότιμα με όλους τους πολίτες μακριά από προσωπικές σχέσεις, σκοπιμότητες και κάθε μορφής ιδιοτέλεια.

Είναι στο χέρι των συνδημοτών μας να αποφασίσουν ποιοι θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι στο δικό τους χέρι να επιλέξουν συνειδητά εκείνους που θα επιδείξουν επαγγελματισμό στη διαχείριση των τοπικών μας θεμάτων και όχι να είναι κατ’ επάγγελμα δημοτικοί σύμβουλοι.

Να εκλέξουν συμπολίτες τους που να τους εκπροσωπήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ψήφο τους».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...

ΓΕΝΙΚΑ

Εκλογικός θρίαμβος για το ΚΚΕ στο Μαρούσι. Το ποσοστό του ΚΚΕ έφτασε στο 7,65%, ξεπερνώντας αυτό του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στις δύσκολες...