Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Marousi

Ξεκινά ο 1ος κύκλος του Προγράμματος Επιμόρφωσης Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμη Λέκκα με σκοπό την οργάνωση του 1ου κύκλου του Προγράμματος Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν παρουσία των Αντιδημάρχων Στέφανου Τσιπουράκη και Ρένας Χαλιώτη, της Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη και στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνικών και Προγραμματισμού) αφορούσαν στη μεθοδολογία και προγραμματισμό του καινοτόμου προγράμματος που έχει ως σκοπό την βελτίωση των γνώσεων των στελεχών της εκπαίδευσης αλλά και στελεχών της διοίκησης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων με την εφαρμογή πολλαπλών ειδικών δράσεων μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών όπως βιωματικές δραστηριότητες, μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις πεδίου και λοιπά.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εκπαιδευτική θωράκιση της Σχολικής κοινότητας όσο αφορά στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών όχι μόνο με γνωσιακά εργαλεία αλλά και με βιωματικές ασκήσεις. Προσεγγίζουμε το θέμα με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, με την επιστημονική σφραγίδα του ΕΚΠΑ και προσωπικά του Ευθύμη Λέκκα. Το πρόγραμμα θα είναι διαρκές με σκοπό την κάλυψη όλων των Σχολείων του Αμαρουσίου και επαναλαμβανόμενο για τα επόμενα έτη».

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Αυτοψία στην ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών στο Νέο Μαρούσι

Το κομβικό έργο, ολοκληρωμένης ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της...

Ανακοίνωση ΓΣΑ για επεισόδια Λαυρίου-΄΄Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;΄΄

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΓΣΑ μετά τα θλιβερά επεισόδια που...

Ξύλο στον αγώνα μπάσκετ Λαύριο – Μαρούσι – Εφυγαν οι διαιτητές(+video)

Διέκοψαν τον αγώνα και αποχώρησαν οι διαιτητές. Κλειστά μπουκάλια...

Μαρούσi: Πρόγραμμα Απόκριες 2025

Tο Μαρούσι γιορτάζει την Αποκριά, με υπέροχα ψυχαγωγικά και...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img