Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026
10.8 C
Marousi

Ολοκληρώθηκε το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου

Με μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων του Καραγκιόζη, έπεσε η αυλαία για το 22ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μουσείου «Ευγένιος Σπαθάρης» από 30/8-4/9/21 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Οι παραστάσεις του εν λόγω Φεστιβάλ, φέτος ήταν αφιερωμένες στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κύκλος του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών έκλεισε με το έργο του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκου με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος». Μία δημιουργία του Θεόδωρου Θεοδωρέλλου, μαθητή του Μίμαρου και δάσκαλου του Σωτήρη Σπαθάρη, ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό ηρωικά έργα με τον Καραγκιόζη αυτή τη φορά στο ρόλο του Καντηλανάφτη.

Το κοινό για τη θερμή συμμετοχή του ευχαρίστησε κατά τη λήξη του Φεστιβάλ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκοςο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Θεόδωρο ΑμπατζόγλουΣτη συνέχεια ενημέρωσε τους θεατές για τις επόμενες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στη Βορέειο Βιβλιοθήκη.

Ειδική εμφάνιση κατά την τελευταία παράσταση πραγματοποίησε ο μοναδικός Τάκης Βαμβακίδης που συμμετείχε με μία μικρή παράσταση, ένα αφιέρωμα προς τιμή του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη και του μεγάλου πρόσφατα εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Φανή Λέκκα, o Δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Σύμβουλοι του Δημάρχου Άννα Βαγιωνά, Μάχη Νικολαράκου και Γιώργος Ξηρός,  οι Καραγκιοζοπαίχτες Μίμης Μάνος, Γιάννης Νταγιάκος, Τούμπας Κωνσταντίνος, Σωκράτης Κοτσορές, Χάρης Ντιλίνης, Τάκης Κωστιδάκης καθώς και η σκηνοθέτης Μαίρη Κουτσούρη.​

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Τοιχίο στήριξης πεζοδρομίου έτοιμο να πέσει δίπλα σε σχολείο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού mega και συγκεκριμένα...

Μαρούσι: Επικίνδυνα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστο κόμβο(+video)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στον κόμβο...

Μαρούσι: Πρόγραμμα Ι.Ν. Άγιου Ανδρέα Συγγρού- Ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα

Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλλερ σχεδίασε τη Βίλλα Συγγρού...

Μαρούσι: Βίντεο με φλεγόμενο αυτοκίνητο στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας

Το βίντεο ξαφνιάζει, καθώς η λεωφόρος μοιάζει κενή, με...

Μαρούσι: Οδηγός χτύπησε ηλικιωμένο που είχε αγκαλιά την εγγονή του

Απαράδεκτη συμπεριφορά επέδειξε οδηγός στο Μαρούσι όταν χτύπησε έναν ηλικιωμένο,...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img