Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
16.5 C
Marousi

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της γνωριμίας τους με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω-Μαθαίνω- Δημιουργώ».

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή για τους μικρούς φίλους του Μουσείου, που έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του πλανήτη μας.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί με δωρεάν συμμετοχή, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00, στο χώρο της Βορεείου Βιβλιοθήκης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια προσομοιώσεων και της μεθοδολογίας STE(A)M θα έλθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), ανακαλύπτοντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους.

Στόχος, η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας νέας φιλοπεριβαλλοντικής κουλτούρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Εργαστήριο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 61.47.181 .

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Mαρούσι:Απίστευτο τροχαίο στο ΟΑΚΑ: «Κόλλησε» το γκάζι και προκάλεσε καραμπόλα στο πάρκινγκ (vid)

Ένα πρωτοφανές τροχαίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης...

Μαρούσι: 18χρονος «πιάστηκε» με 4.000 κροτίδες!

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομο που πωλούσε...

Πρόταση Στουρνάρα στην κυβέρνηση: Δώστε στους δήμους την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ

Την ιδέα της είσπραξης και διαχείρισης του ΕΝΦΙΑ από...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img