fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερμή υποδοχή για την Επετειακή Έκθεση «ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ – Στα Όρια της Φαντασίας»

Η έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή 10:00-13:00 και 17:00-20:00. Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας, Πλατεία Ηρώων)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το φιλότεχνο κοινό στην Επετειακή Έκθεση «Στα Όρια της Φαντασίας», ένα αφιέρωμα στη διεθνούς αναγνώρισης εικαστικό Όπυ Ζούνη, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας εικαστικού (1941 – 2008). Τα εγκαίνια της έκθεσης, τέλεσε η Πρόεδρος του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, μαζί με μέλη της οικογένειας της καλλιτέχνιδος και εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου. Την έκθεση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Προλογίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μέσα από την επετειακή έκθεση «Στα Όρια της Φαντασίας» για πρώτη φορά προσφέρουμε στο κοινό του Αμαρουσίου και ευρύτερα στο κοινό των βορείων προαστίων την ευκαιρία να έλθει σε «επαφή» με το έργο της κορυφαίας Ελληνίδας εικαστικού Όπυς Ζούνη και να αποκτήσει μία συνολική άποψη. Στη βάση των αρχών και των ιδανικών που πρεσβεύει η UNESCO, ως Όμιλος ηγούμαστε πολιτιστικών προτάσεων προς το κοινό αναδεικνύοντας εκπροσώπους που μέσα από το έργο τους έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στο σύγχρονο διεθνές και ελληνικό εικαστικό τοπίο. Προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία και ερεθίσματα, διευρύνουμε τους πολιτιστικούς ορίζοντες της κοινωνίας, ενεργοποιούμε τα πολιτιστικά αντανακλαστικά και καλλιεργούμε μία νέα, ανώτερη οπτική αντίληψη της ζωής. Η έκθεση «Στα Όρια της Φαντασίας» περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από το ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής της διαδρομής προσφέροντας μία σφαιρική ματιά του έργου της Όπυς Ζούνη, μίας εκπροσώπου της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής έκφρασης με αναγνώριση πέραν των συνόρων της πατρίδας μας. Εξάλλου αυτή είναι και η μαγεία του πολιτισμού, ότι δεν γνωρίζει σύνορα. Αλλά τα ιδανικά και το μεγαλείο που εμπεριέχει είναι πανανθρώπινο κεκτημένο».

Η κ. Πατούλη, ευχαρίστησε την οικογένεια Ζούνη καθώς και όλους τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος, εκπροσώπους από τον χώρο της πολιτικής και τοπικούς συλλόγους του Αμαρουσίου, της Λυκόβρυσης – Πεύκης και της Κηφισιάς που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά των εγκαινίων.


Τη φιλοξενία της έκθεσης στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης. «Αγκαλιάζοντας ο Δήμος μας την πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων να φιλοξενήσουμε στη Δημοτική μας Πινακοθήκη την έκθεση «Στα Όρια της Φαντασίας», επιθυμία μας ήταν να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του έργου της ξεχωριστής αυτής καλλιτέχνιδος και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία μέσα στο «σπίτι» τους και μέσα από αντιπροσωπευτικά εκθέματα κάθε περιόδου της ζωής της να αποκτήσουν μία σφαιρική εικόνα της εργασίας της Όπυς Ζούνη».

Για τη μεγάλη Ελληνίδα Εικαστικό Όπυ Ζούνη και την Επετειακή Έκθεση μίλησαν,
η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη,
ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας,
ο Πρόεδρος της εταιρίας Consulting Revival S.A. Γιώργος Αντύπας,
ο γιος της Όπυς Ζούνη Γιάννης Ζούνης,
ο σύζυγος της Όπυς Ζούνη Αλέκος Ζούνης,
ο Ιστορικός Τέχνης – Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης,
και η Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια έκθεσης Νικολένα Καλαϊτζάκη.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος δημοσίων – διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

Την κ. Πατούλη, και το κοινό ξενάγησαν στην έκθεση, με ξεχωριστές αναφορές στις εποχές και στις συνθήκες δημιουργίας κάθε έργου, ο σύζυγος και τα παιδιά της οικογένειας της Όπυς Ζούνη.

Τη βραδιά των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Παναγιώτης Βραχνός, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της Β4 ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Σπύρος Αβραμάκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, η Πρόεδρος της οργάνωσης «Παναθηναϊκή» Αμαρουσίου Βάσω Γεωργοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Δημήτρης Κοσμίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αριστοτέλης» Πεύκης Ελευθέριος Γιαννουλόπουλος,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θοδωρής Αμπατζόγλου, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μάρκος Μιχελάκης, η Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Αναστασία Χρόνη, το μέλος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρία Αραμπατζή, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι της τέχνης, της πολιτικής και φορέων από τους Δήμους Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 17, 2021 - Τετ
Μαρούσι, Ελλάδα
12°C αραιές νεφώσεις
τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19 σαβ11/20 κυρ11/21
αραιές νεφώσεις
14/10°C
ελαφρές νεφώσεις
16/9°C
αυξημένες νεφώσεις
14/11°C
ελαφρές νεφώσεις
15/10°C
ελαφρές νεφώσεις
17/10°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/11/2021 , συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου 2021. Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο) έκανε για ακόμη μια φορά αισθητή τη δράση του στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του,...