Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
15.4 C
Marousi

Μαρούσι: Jumbo-Καμπάνα 6,000€ από την Περιφέρεια Αττικής για διαφορετική ονομασία προϊόντος

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) στην εταιρεία «JUMBO»

Μία εβδομάδα πριν, η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει την επιβολή προστίμου ύψους 6.000€ σε κατάστημα JUMBΟ καθώς στον έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση της αλυσίδας στον Κολωνό, διαπιστώθηκε ότι οι ετικέτες στα σοκολατένια αυγά παραπλανούν τους καταναλωτές αφού ενώ αναγράφουν ότι είναι για σοκολατένια, στην πραγματικότητα αποτελούν απομιμήσεις σοκολάτας.

Η πώληση απομίμησης σοκολάτας δεν είναι παράνομη και μάλιστα τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε πολύ συχνά, αλλά είναι παράνομο να παραπλανάται ο καταναλωτής ως προς το τι αγοράζει!

Σήμερα, η ίδια Αρχή ανακοινώνει νέο διοικητικό πρόστιμο 6,000 ευρώ στο κατάστημα της αλυσίδας που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 31 στο Μαρούσι, για διαφορετική ονομασία προϊόντος στην πινακίδα λιανικής πώλησης από αυτό που αναγράφεται επί της συσκευασίας.

Όπως γράφει συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Με την με αριθ. πρωτ. 467656/16-04-2025 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε συνολικό διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) στην εταιρεία «JUMBO AEE», με έδρα στην οδό Κύπρου 9 & Ύδρας, 183 46 στο ΜΟΣΧΑΤΟ, διότι κατά την διενέργεια ελέγχου κλιμακίου της Υπηρεσίας μας στις 04-04-2025 στο υποκατάστημα «JUMBO AEE», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 31 στο Μαρούσι, διαπιστώθηκε στο εν λόγω υποκατάστημα διαφορετική ονομασία προϊόντος στην πινακίδα λιανικής πώλησης από αυτό που αναγράφεται επί της συσκευασίας σε δύο κωδικούς προϊόντων, κατά παράβαση του άρθρου  2§1Β της με αριθμ. 91354/2017 Υ.Α (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30.8.17), όπως ισχύει. Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν. 4177/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 14§Β της με αριθ. 91354/2017 Υπουργικής Απόφασης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (Φ.Ε.Κ. 2983/τ.Β΄/30.08.2017)», όπως ισχύει, με διοικητικό πρόστιμο ύψους έξι χιλιάδων ευρώ (€ 3.000,00×2), ανά κωδικό προϊόντος.

πηγή:cibum.gr

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Σε εξέλιξη το έργο της διάνοιξης και ανάπλασης τμήματος της οδού Κέκροπος στο Σωρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σημαντικό έργο της διάνοιξης και...

Mαρούσι:Απίστευτο τροχαίο στο ΟΑΚΑ: «Κόλλησε» το γκάζι και προκάλεσε καραμπόλα στο πάρκινγκ (vid)

Ένα πρωτοφανές τροχαίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης...

Μαρούσι: 18χρονος «πιάστηκε» με 4.000 κροτίδες!

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομο που πωλούσε...

Πρόταση Στουρνάρα στην κυβέρνηση: Δώστε στους δήμους την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ

Την ιδέα της είσπραξης και διαχείρισης του ΕΝΦΙΑ από...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img