Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δωροεπιταγές συνολικής αξίας 25 χιλ. ευρώ στους ωφελούμενους της πόλης από το κοινωνικό παντοπωλείο

      Συνεχίζονται οι δράσεις προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου

Την Τετάρτη 20 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με τη συνδρομή των Τμημάτων Κοινωνικής Μέριμνας και του ΟΚΟΙΠΑΔΑ,  παρέδωσε διατακτικές επιταγές τροφίμων σε 181 νοικοκυριά ωφελούμενων της πόλης, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, παρουσία του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη ευχαρίστησε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου το έργο τους και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση σημειώνοντας:  «Η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και αφορμή να έρθουμε πιο κοντά ως κοινωνία και να αποδείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας προς τους αδύναμους οικονομικά Μαρουσιώτες. Εμείς ως Δήμος  αυτό το πράττουμε 365 ημέρες το χρόνο. Βρισκόμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και ταυτόχρονα κινητοποιούμε εθελοντές, συλλόγους και χορηγούς προκειμένου να μην λείπει τίποτα από κανένα σπίτι».

Παραβρέθηκαν ακόμη οι : Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κων/νος Αντωνόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Φανή Λέκκα.

Πασχαλινές δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο Αμαρουσίου

Σε συνέχεια πρόσκλησης του Δημάρχου  Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο, όλες αυτές τις ημέρες έλαβαν χώρα και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές δράσεις στο Δήμο Αμαρουσίου.

Το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν δράσεις προσφοράς, όπως αυτές της Ένωσης Πελοποννησίων, Εταιριών Τροφίμων, του 9ου Νηπιαγωγείου, του ΣΒΑΠ, Bazaar στο κέντρο της πόλης κ.α.

Οι δράσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συνδρομή του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και με ευθύνη του Προέδρου του Πέτρου Κόνιαρη:

Ειδικότερα:

·       Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, με την Πρόεδρο Δήμητρα Τσουκλείδου και τα μέλη του, πραγματοποίησε δράση εθελοντικής προσφοράς προϊόντων στο Δημαρχείο της πόλης. Η δράση αφορούσε προϊόντα που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Φαρμακείο του Δήμου. Από τον Σύλλογο παρόντες ήταν ακόμη οι: Αντιπρόεδροι Βούλα Ψαρρά και Ευγενία Λαγού, η Γενική Γραμματέας Τασούλα Μπεβούδα, η  Ειδική Γραμματέας Μαρία Πασσιά, η Ταμίας Έφη Τσουκάτου, τα μέλη Κική Κασβίκη και Κική Παπαχατζή.

·       Το Δ.Σ της ΔΗΜ-ΤΟ Ν.Δ Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο Χρήστο Μπελεγράτη και τα μέλη του και παρουσία της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και μέλους Μάχης Νικολαράκου, προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες. Από την Τ.Ο της Ν.Δ Αμαρουσίου παρευρέθηκαν  ακόμη τα μέλη : Ανδρομάχη Τσουκαλά, Βάλια Χριστακοπούλου, Μαρία Δούκα, Παναγιώτης Καπάκης, Μαριάννα Μαζαράκη, Δημήτρης Σαράντου, Δανάη Γεωργιάδη.

·       Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου με τον Πρόεδρο Μανώλη Ηλιάκη, τον Αντιπρόεδρο Παύλο Γκόγκα και τη Γραμματέα Αγάπη Τσιροπούλου παρέλαβε από τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ δωροεπιταγές και είκοσι (20) τσάντες με τρόφιμα που αντιστοιχούν σε είκοσι (20) νοικοκυριά.

·       Στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», στην περιοχή της Κηφισιάς, προσφέρθηκαν από τον ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ Παιδικά Ρούχα, Απορρυπαντικά και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης.

·       Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου προσφέρθηκαν από τον ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ τρόφιμα που προορίζονται για το συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες.

Στις δράσεις αλληλεγγύης παρόντες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν ακόμη: οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη και Γιάννης Ιωαννίδης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη  και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Φανή Λέκκα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και της...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τον χαρακτηρισμό σε πολιτιστικό χώρο πολλαπλών λειτουργιών ολόκληρου του χώρου της Κεραμικής εντός του Ο.Τ. 93-94 του Δήμου Αμαρουσίου, με την άμεση τροποποίηση του...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε 41χρονος άνδρας για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τις 18 Μαΐου...