Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026
9.6 C
Marousi

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμαρουσίου την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 λόγω της χιονόπτωσης

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω της χιονόπτωσης και ειδικότερα λόγω της εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αυλειους χώρους  κ.λ.π.

Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων βάσει και των τελευταίων ανακοινώσεων του μετεωρολογικού δελτίου.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για την κακοκαιρία

«Επί ποδός βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες που πρόκειται να πλήξει την Αττική τις επόμενες ώρες.

Με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το προσωπικό και ο στόλος του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να επέμβουν σε όποιο έκτακτο περιστατικό.

Υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη του επικεφαλής – αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, οι υπηρεσίες του Δήμου και το ανθρώπινο δυναμικό βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και σε συνεχή επί 24ώρου βάσεως επιφυλακή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Μέτρα προστασίας για τους πολίτες

Επίσης, η διοίκηση του Δήμου ενημερώνει:

Οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται αλάτι όλο το 24ωρο από το αμαξοστάσιο του Δήμου επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου αρ. 41.

Σε λειτουργία βρίσκονται οι θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των πολιτών από το ψύχος για όσες ημέρες διαρκέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα για την προφύλαξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, οι αίθουσες που θα είναι ανοικτές από τις 7π.μ. έως τις 7μ.μ., βρίσκονται:

  • Στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η (Περικλέους 22, τηλ. 210-6142248, 210-8026109)
  • Στο 2ο Περιφερειακό Παράρτημα Κ.Α.Π.Η (Εργατικές Πολυκατοικίες, τηλ. 210-6105577)
  • Στο 3ο Περιφερειακό Παράρτημα Κ.Α.Π.Η (Μεσογείων 82, τηλ. 210-8023559)
  • Όλο το 24ωρο θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, τηλ. 213- 20.38.000).

Βάσει των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνιστάται στους πολίτες, ιδιαίτερα στις ευπαθείς πληθυσμιακά ομάδες, να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις και σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κινητά τηλέφωνα:

Βασίλης Κόκκαλης: 6936077761
Βίκυ Σκίτσα: 6936195594
Βασίλης Πατέλης: 6974077904
Δημήτρης Κριτσωτάκης: 6970028885
Λευτέρης Κατσίγερας: 6936141015
Βαγγέλης Καγιάς: 6995359818»

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι: Εντοπίστηκε εργαστήριο κάνναβης σε σπίτι-Συνελήφθη 45χρονος

Στη σύλληψη ενός 45χρονου προχώρησαν οι Αρχές στο Μαρούσι για παράβαση...

Μαρούσι:Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμμάτων, εξαιτίας επειγουσών εργασιών συντήρησης της Αττικής Οδού

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας...

Μαρούσι:Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση για τα Αδέσποτα Ζώα στην πόλη μας

Ο  Δήμος Αμαρουσίου καλεί σε διάλογο 🤝 πολίτες, φιλοζωικές...

Μαρούσι: Πωλούσαν απομιμητικά προϊόντα που έμοιαζαν με γνήσια

Να διαθέτουν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέπεμπαν...

Mαρούσι:Στο τοπ 10 με τις περιοχές που αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές(+πίνακες)

Η σύγκριση στις αναζητήσεις του σήμερα με αυτές προ...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img