fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μήνυμα προέδρου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Τα παιδιά μας είναι η ίδια μας η ζωή, είναι το μέλλον μας, είναι η προοπτική της κοινωνίας μας. Η σημερινή Ημέρα με τη υπογραφή της Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1989, αποτελεί Ημέρα ορόσημο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των παιδιών σε όλον τον κόσμο.

Είναι Ημέρα για να μας υπενθυμίζει όσα έχουμε καταφέρει ως κοινωνία για την προστασία και τη διασφάλιση της υγιούς ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών σε όλον τον κόσμο αλλά και να μας υπενθυμίζει όλα όσα δεν έχουμε κάνει ή χρειάζεται ακόμα να κάνουμε, είναι Ημέρα για να μας υπενθυμίζει τα λάθη μας ως κοινωνία αλλά και την επιλογή μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Τα παιδιά – θύματα του πολέμου, της προσφυγιάς, της οικονομικής κρίσης και εδώ στην πατρίδα μας αποδεικνύουν το έλλειμμα του σύγχρονου πολιτισμού και τη διάσταση ανάμεσα στις διακηρύξεις και την πραγματικότητα.

Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης μας. Κανείς δε μπορεί να εθελοτυφλεί, να προσποιείται και να κοιτά το μέλλον του κόσμου χωρίς πρώτα να έχει συμβάλει στη βελτίωση των όρων ζωής για τα παιδιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση, στην υγεία, στην προστασία και στην ανάπτυξη μακριά από κάθε μορφή βίας, κακομεταχείρισης, αναλφαβητισμού, ανέχειας.

Ως κοινωνία έχουμε τα όπλα να διασφαλίσουμε για κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην ανακούφιση από τις επιπτώσεις της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε κάθε παιδί από κάθε μορφής κακομεταχείριση, βία, παραμέληση, κακοποίηση σωματική, λεκτική, ψυχολογική, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας τα παιδιά. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες που διέπονται από τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που πρεσβεύει διεθνώς ο Όμιλος για την UNESCO, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης και ομαλής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Τα παιδιά είμαστε εμείς και οι πράξεις μας. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το δικαίωμα τους στη ζωή και να δώσουμε νόημα σε ένα ευοίωνο αύριο».

Advertisement. Scroll to continue reading.
προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
Advertisement Enter ad code here
Οκτ 15, 2021 - Παρ
Μαρούσι, Ελλάδα
18°C σποραδικές νεφώσεις
παρ10/15 σαβ10/16 κυρ10/17 δευ10/18 τρι10/19
βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19/16°C
αραιές νεφώσεις
18/15°C
αραιές νεφώσεις
19/14°C
αραιές νεφώσεις
19/14°C
αίθριος καιρός
19/14°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αμαρουσίου ενημερώνει τα Μέλη και τους φίλους για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη: * Προέδρου της...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μάχη Νικολαράκου, μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα,  αποφάσισε να βγει μπροστά και να προσφέρει στον εμπορικό σύλλογο. Οι καταστηματάρχες του κέντρου την...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Δυναμικά τοποθετείται και στον τομέα της εναλλακτικής ανακύκλωσης ο Δήμος Αμαρουσίου, διευρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο κόκκινων κάδων σε 41 σημεία και στις 17 γειτονιές της...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τη λειτουργία 7 εκ των 13 Παιδικών Χαρών που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Ο...