Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Μήνυμα προέδρου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Τα παιδιά μας είναι η ίδια μας η ζωή, είναι το μέλλον μας, είναι η προοπτική της κοινωνίας μας. Η σημερινή Ημέρα με τη υπογραφή της Σύμβασης για τα δικαιώματα του Παιδιού από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1989, αποτελεί Ημέρα ορόσημο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των παιδιών σε όλον τον κόσμο.

Είναι Ημέρα για να μας υπενθυμίζει όσα έχουμε καταφέρει ως κοινωνία για την προστασία και τη διασφάλιση της υγιούς ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών σε όλον τον κόσμο αλλά και να μας υπενθυμίζει όλα όσα δεν έχουμε κάνει ή χρειάζεται ακόμα να κάνουμε, είναι Ημέρα για να μας υπενθυμίζει τα λάθη μας ως κοινωνία αλλά και την επιλογή μας να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Τα παιδιά – θύματα του πολέμου, της προσφυγιάς, της οικονομικής κρίσης και εδώ στην πατρίδα μας αποδεικνύουν το έλλειμμα του σύγχρονου πολιτισμού και τη διάσταση ανάμεσα στις διακηρύξεις και την πραγματικότητα.

Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης μας. Κανείς δε μπορεί να εθελοτυφλεί, να προσποιείται και να κοιτά το μέλλον του κόσμου χωρίς πρώτα να έχει συμβάλει στη βελτίωση των όρων ζωής για τα παιδιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση, στην υγεία, στην προστασία και στην ανάπτυξη μακριά από κάθε μορφή βίας, κακομεταχείρισης, αναλφαβητισμού, ανέχειας.

Ως κοινωνία έχουμε τα όπλα να διασφαλίσουμε για κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην ανακούφιση από τις επιπτώσεις της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε κάθε παιδί από κάθε μορφής κακομεταχείριση, βία, παραμέληση, κακοποίηση σωματική, λεκτική, ψυχολογική, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μας τα παιδιά. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες που διέπονται από τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες που πρεσβεύει διεθνώς ο Όμιλος για την UNESCO, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης και ομαλής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Τα παιδιά είμαστε εμείς και οι πράξεις μας. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το δικαίωμα τους στη ζωή και να δώσουμε νόημα σε ένα ευοίωνο αύριο».

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σωρού, σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,79% (2.403.026 ψήφοι) σε ενσωμάτωση 99,59% (21.617 / 21.707 ΕΤ) στις χθεσινές εκλογές, έβαψε κυριολεκτικά τον χάρτη μπλε καθώς αυτή τη φορά,...

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο εκλογικός θρίαμβος του Γιώργου Καραμέρου στην χαοτική εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τεράστιο εκλογικό άθλο. Με το 96,77% των τμημάτων...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Η νέα Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά!» του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 11...