Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η δράση δενδροφύτευσης στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Δενδροφύτευση

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μελών των συλλόγων της περιοχής και δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο Αμαρουσίου νέα δενδροφύτευση, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο ανάλογων δράσεων που υλοποιεί σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου.

Στη δράση δενδροφύτευσης συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέο Μαρούσι, ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου SOS Ρεματιά, η Περιβαλλοντική Οργάνωση We4all, καθώς και παιδάκια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου και παιδιά του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση».

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 100 και πλέον δενδρύλλια, μεταξύ των οποίων, δάφνες Απόλλωνος, χαρουπιές, κυπαρίσσια, κοκορεβιθιές.

Παράλληλα, έγινε η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος για τη συντήρηση των νέων δενδρυλλίων, καθώς και εκείνων που είχαν φυτευτεί στο πάρκο το Δεκέμβριο του 2021, τα οποία μέχρι σήμερα ποτιζόταν με υδροφόρα.

 

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε μία συμβολική κίνηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης φύτεψε το δενδρύλλιο που προσέφερε σε εκείνον σε γλαστράκι ο μικρός Λουκάς από το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πολυδρόσου και εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για την επιτυχία της δενδροφύτευσης υπογράμμισε:Δενδροφύτευση«Βασική προτεραιότητά μας είναι η προστασία και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης μας, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος που είναι το «σπίτι» όλων μας.

Συνεχίζουμε με δράσεις δενδροφύτευσης σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας και με εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών. Στόχος μας το Μαρούσι να γίνει πιο όμορφο και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής» 

Ο υπεύθυνος υλοποίησης της δράσης Γιάννης Ιωαννίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «Η Διεύθυνση εντείνει την προσπάθεια με νέες δενδροφυτεύσεις, αλλά και με δράσεις προστασίας του ήδη υπάρχοντος πρασίνου ενόψει της θερινής περιόδου. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απλώσουμε ασπίδα προστασίας στο πράσινο της πόλης μας.»              

Δενδροφύτευση

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα.

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στο Μαρούσι. Στις 00:40 στην οδό Πεντέλης ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε έναν κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στη «Νεότερη Ελληνική...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Για 19η χρονιά ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece διοργανώνει Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, την εμβληματική Μαθητική Εμπορική Έκθεση για τους...