Κυριακή, 31 Αυγούστου, 2025
32.1 C
Marousi

Πανελλαδικές 2019: Προτεινόμενες απαντήσεις στη Βιολογία Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας

Αυτά είναι τα θέματα βιολογίας 2019, που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ΓΕΛ, σήμερα τελευταία ημέρα των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια. Όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις στην βιολογία από το Μ24 και τα φροντιστήρια “Διακρότημα” στο Μαρούσι.

Βιολογία Ο.Π. Θετικών Σπουδών

Το ΘΕΜΑ Α είχε ερωτήσεις οι οποίες απαιτούσαν μια συνδυαστική σκέψη, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.
Το ΘΕΜΑ Β ήταν απλό κατά ένα μεγάλο μέρος του, περιλάμβανε ερωτήματα βασισμένα σε συγκεκριμένα κομμάτια της θεωρίας των κεφαλαίων 1, 2, 6 και 8 , τα οποία μπορούσαν να εντοπιστούν εύκολα από τους εξεταζόμενους.
Το ΘΕΜΑ Γ βασίστηκε πολύ στο κεφάλαιο της κληρονομικότητας και του κεφαλαίου 4. Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να διερευνήσουν, και να προσέξουν τις λεπτομέρειες των εκφωνήσεων, ώστε να καταλήξουν στην λύση.
Το ΘΕΜΑ Δ στηρίχθηκε στα κεφάλαιο 4,5,6 στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να διερευνήσουν, επαληθεύοντας και απορρίπτοντας υποθέσεις.

Κατά γενική ομολογία, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν έναν καλό βαθμό.

Τέλος, παρατηρήθηκαν σε πολλά ερωτήματα, εκφωνήσεις από παλαιότερα θέματα, διατυπωμένες με διαφορετικό τρόπο είτε περιλάμβαναν μια διαφορετική περίπτωση.

Εκφωνήσεις:
[pdf-embedder url=”https://marousi24.gr/wp-content/uploads/2019/06/diakrote_pbio.pdf”]

Απαντήσεις:
[pdf-embedder url=”https://marousi24.gr/wp-content/uploads/2019/06/diakrota_pbio.pdf”]

 

Βιολογία Γενικής Κατεύθυνσης

Τα θέματα της Βιολογίας γενικής ήταν βατα. Ένας διαβασμένος μαθητής μπορεί εύκολα να γράψει άριστα. Τα θέματα ήταν κυρίως από το 1ο και 2ο κεφάλαιο ενώ από το 3ο κεφάλαιο υπήρχαν μόνο δυο υποερωτήματα.

Εκφωνήσεις:
[pdf-embedder url=”https://marousi24.gr/wp-content/uploads/2019/06/diakrote_bio.pdf”]

Απαντήσεις:
[pdf-embedder url=”https://marousi24.gr/wp-content/uploads/2019/06/diakrota_pbio-1.pdf” title=”diakrota_pbio”]

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Μαρούσι:Πανυγήρισε ο Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Πέλικα στο Ψαλίδι

Ο μεθεόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Πέλικα...

Μαρούσι:5o στην ζήτηση για ενοικίαση κατοικίας

Παρά την κατά 7,6% αύξηση των ζητούμενων ενοικίων σε 11,2...

Μαρούσι: Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Κοσμά του Αιτωλού

Ανήμερα της εορτής στις 24 Αυγούστου 2025,τελέστηκε ο πανηγυρικός...

Μαρούσι:Συνεχίζεται το έργο στην Κυπρίων Αγωνιστών

Το έργο ολοκληρωμένης ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της...

Μαρούσι: Χωρίς τους Ντάριλ Μέικον και Κάμερον Ρέινολντς η επίσημη «πρώτη»

Με δύο σημαντικές απουσίες ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img