fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαρία Καπασσά: Η κάλπη ως πεδίο εκφοβισμού και δημιουργίας πόλωσης

maria kapassa

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι» Μαρία Καπασσά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, παραλληλίζοντας τον προεκλογικό στίβο με τη σχολική αίθουσα, εντοπίζει ότι  η αυτοδιοικητική κάλπη του Μαΐου μπορεί να αποτελέσει το πεδίο γύρω από το οποίο μπορούν να εκδηλωθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

«Μπορεί να είναι ευρύτερα διαδεδομένος ο εκφοβισμός ως φαινόμενο που συναντάται στις σχολικές αίθουσες ή σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, όμως, ότι ως τακτική μπορεί να εμπνεύσει και να βρει αρκετούς ακολούθους στον δρόμο προς την κάλπη.

Και ενώ περισσεύουν από όλους οι δηλώσεις περί αχρωμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης με επίκεντρο το όφελος της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, πυκνώνουν τα φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι τελικά στην τοπική αυτοδιοίκηση τα κομματικά στεγανά καλά κρατούν.

Αντιπαραθέσεις και προστριβές με επίκεντρο την κάλπη είναι θεμιτές εκδηλώσεις σε μία εκλογική διαδικασία όταν τις συναντάει κανείς σε προσωπικές και ομαδικές επαφές ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δυνατό «πολιτικό» εργαλείο- σε ένα πλαίσιο πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου. Ωστόσο, όταν φοβικές συμπεριφορές και ψευτοδιλήμματα παίρνουν τη θέση της επιχειρηματολογίας με προφανή στόχο τη δημιουργία κλίματος πόλωσης κλονίζεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας της κάλπης.

Οι μέθοδοι επηρεασμού της κοινής γνώμης μέσα από την πρόκληση φόβου και τη χρήση κάθε μορφής μη ορθολογικής επικοινωνίας που αγγίζει μέχρι και τα όρια της προπαγάνδας, αποτελούν πάγιο εργαλείο στα χέρια της εξουσίας. Καλλιεργούν δε και διατηρούν μία κινδυνολογία στον δρόμο προς την κάλπη με ορατό στόχο τη διατάραξη της τάξης και της συνοχής μίας τοπικής κοινωνίας.

Δεν θεωρώ ότι τέτοια φαινόμενα αντανακλούν τις θέσεις και τις απόψεις της μεγάλης πλειονότητας των Μαρουσιωτών και είναι καλό, όταν εντοπίζονται, να απομονώνονται.

Εκτιμώ ότι τις παραπάνω σκέψεις μου αλλά και την άποψή μου ότι το Μαρούσι χρειάζεται ανανέωση προσώπων τα συμμερίζεται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μου. Η τοπική μας κοινωνία δεν θα πάει μπροστά με διχαστικούς τακτικισμούς αλλά με νέα πρόσωπα, με διάθεση και ικανότητες, που θα υπερπηδήσουν τους παλαιομοδιτισμούς και θα εφαρμόσουν νέες πολιτικές με στόχο μία σύγχρονη πόλη στην πράξη.

Ιαν 22, 2022 - Σαβ
Μαρούσι, Ελλάδα
2°C ελαφρές νεφώσεις
σαβ01/22 κυρ01/23 δευ01/24 τρι01/25 τετ01/26
-/2°C
ελαφρές νεφώσεις
4/0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
2/-0°C
ήπιες χιονοπτώσεις
1/-4°C
αίθριος καιρός
2/-5°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Μαρούσι αποχαιρετά τον Ιερέα Γεώργιο Γεμελιάρη. Ο Πατήρ Γεώργιος Γεμελιάρης υπηρέτησε την ενορία των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου για περισσότερο από δύο δεκαετίες με ευλαβικότητα. Συλλυπητήριο...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Η πτώση της θερμοκρασία αναμένεται να είναι ισχυρή τις επόμενες μέρες στα Βόρεια Προάστια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 0 βαθμούς...

ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ

Το Θρυλικό όνομα της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, ο μαρουσιώτης Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης ζωντάνεψε μέσα από το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σμαραγδή το 2004....

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΜΑΡΟΥΣΙ

Εν όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2023, έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται σενάρια υποψηφίων δημάρχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...