Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στέφανος Τσιπουράκης: Το μεγάλο ερωτηματικό στις προσεχείς αρχαιρεσίες

Στεφανος Τσιπουράκης

Ο αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης είναι και πάλι το πρόσωπο των ημερών. Αυτή τη φορά, εξαιτίας της κοπής ενός δένδρου επί της οδού Δήμητρος. Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργος Καραμέρος ζήτησε την παραίτησή του σχεδόν από όλες τις θέσεις που κατέχει.

Σύμφωνα με πηγές του Μ24, η κοπή του δένδρου έγινε διότι οι ρίζες του προκαλούσαν προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης. Σε κάθε περίπτωση όμως για το τυπικό της υπόθεσης θα έπρεπε να είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου, πράγμα που δεν έγινε.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις  με πολλά αρνητικά σχόλια κυρίως στο διαδίκτυο.

Εντύπωση όμως μας προκαλεί η μη στήριξη του αντιδημάρχου από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του δήμου Αμαρουσίου. Η ευθύνη της κοπής έπεσε αποκλειστικά επάνω του, ενώ η κοπή του δένδρου πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών του δήμου Αμαρουσίου, που αν ήθελαν θα μπορούσαν να την εμποδίσουν.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο δυναμικός αντιδήμαρχος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αφού δεν «μασάει τα λόγια του», δεν φοβάται να συγκρουστεί και έχει το θάρρος της γνώμης του.

  • Ήταν άλλωστε ένας από τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους που δεν δίσταζαν να πουν «όχι» στις ψηφοφορίες επί δημαρχίας Πατούλη. Μια περίοδο που για να μπορέσεις να πεις όχι θα έπρεπε να το «λέει η καρδιά σου».
  • Παρόλο που τον συνδέει μακροχρόνια βαθιά φιλία με την οικογένεια Αμπατζόγλου μέχρι και σήμερα, αυτό δεν τον εμπόδισε να αντιδράσει και να μην αποδεχθεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές στο Μαρούσι.
  • Όταν ανέλαβε αντιδήμαρχος δεν δίσταζε να συγκρουστεί με τον νούμερο ένα συνδικαλιστή του δήμου Αμαρουσίου, Νίκο Καλλιμάνη.
  • Ως αντιδήμαρχος περιβάλλοντος έχοντας στην αρμοδιότητά του τα αδέσποτα ζώα, συγκρούστηκε με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.

Η μαχητικότητα του αυτή τον έχει οδηγήσει να έχει φανατικούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς.

Δεν γνωρίζουμε αν και σε ποιες περιπτώσεις ο κύριος Τσιπουράκης έχει δίκιο ή όχι. Το σίγουρο όμως είναι ότι διοίκηση χωρίς να παίρνεις δυσάρεστες αποφάσεις δεν γίνεται.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στις προσεχείς αρχαιρεσίες.

Θα διατηρήσει το Στέφανο Τσιπουράκη στη θέση του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δημάρχου;

Η απάντηση σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στεφανος ΤσιπουράκηςΟ Στέφανος Τσιπουράκης αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και αναπληρωτής δημάρχου είναι ιατρός, που διατηρεί ιατρείο εδώ και δεκαετίες στο κέντρο του Αμαρουσίου, ενεργός κυνηγός και εξέχον μέλος του Τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου, αντιπρόεδρος του συνδέσμου Προστασίας και ανάπλασης Πεντελικού καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δάσους Συγγρού.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κατετάγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις.

 

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο καταστήματος επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Μαρούσι, το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και για συνολική διάρκεια τριών μηνών θα πραγματοποιηθεί ολική κατάληψη τμήματος της οδού Μεσογείων μεταξύ των οδών Κυπρίων...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε έναν κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στη «Νεότερη Ελληνική...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού...