fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

Δημοτικές Εκλογές 2019

Γιάννης Ιωαννίδης: Γιατι πρέπει να επενδύσουμε στην εστίαση…

giannis ioannidis
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τη φθίνουσα πορεία του εμπορικού κόσμου του Αμαρουσίου, την απουσία νυχτερινής ζωής από την πόλη και την προτίμηση  των κατοίκων να   για ψώνια και διασκέδαση στους όμορους Δήμους.
Η παρουσία των 2 μεγάλων εμπορικών κεντρων αλλά και η εμπορική ανάπτυξη της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου οδήγησαν τους εμπόρους εκτός Αμαρουσίου. Είδαμε τα επώνυμα μαγαζιά να λιγοστεύουν και τις μεγάλες εταιρείες να εγκαταλείπουν και αυτές.
Η απουσία δυνατού εμπορικού κέντρου οδήγησε στην απομάκρυνση του κόσμου από τους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης με αποτέλεσμα να ζημιώνονται και τα μαγαζιά εστίασης, παρά τις αξιόλογες προσπάθειές τους.
Αναζητώντας όλα αυτα τα χρόνια τον τρόπο να προσελκύσουμε τους επενδυτές της ένδυσης πίσω στην πόλη, μήπως θα έπρεπε να προσεγγίσουμε και την εστίαση;
Μήπως θα έπρέπε να επανεξετάσουμε ότι η «αναβάθμιση» των πεζόδρομων προσέλκυσε μόνο μαγαζιά χαμηλής ποιότητας;
Μήπως να βρούμε τρόπους για την ανάταση της πόλης, πριν μετατραπούμε ολοκληρωτικά σε μια αγορά με πολύ φθηνά μαγαζιά και “πακέτα” στο κομμάτι της εστίασης;
Το Μαρούσι μας έχει τις υποδομές για να γίνει εκ νέου πόλος έλξης και ο τρόπος είναι η εστίαση. Με τη δημιουργία ενός δυνατού κέντρου για διασκέδαση, φαγητό και ποτό η ανάπτυξη της πόλης θα είναι και εμπορική.
Ο σταθμός του τρένου, η άμεση πρόσβαση από την Κηφισίας, τα 3 πλέον δημοτικά parking  και ένας μικρός  πεζόδρομος στην περιοχή του σταθμού χωρίς κατοικίες πάνω από τα καταστήματα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για μια “πιάτσα”. Αν προστεθούν σε αυτά το metro που σύντομα θα φτάσει και η παρουσία 4 πλατειών στο εμπορικό κέντρο, είναι προφανές ότι οι προυποθέσεις είναι αξιόλογες.
Ο Δήμος, από τη μεριά του, θα  πρέπει να πρωτοστατήσει στη ανάσταση του εμπορικού κόσμου:
  • αλλάζοντας 2 – 3 χρήσεις γης σε οδούς που πρόσκεινται σε πλατείες και τις καθιστούν ανεκμετάλλευτες.
  • εξετάζοντας το ενδεχόμενο μόνιμης και σταθερής πεζοδρόμησης συγκεκριμένου δρόμου κοντά στον σταθμό με την παροχή αδειών υγιεινομικού ενδιαφέροντος.
  • αξιοποιώντας πραγματικά την κάρτα δημότη με περισσότερες παροχές και ανταποδοτικά οφέλη.
  • προσελκύοντας επιχειρηματίες από αλυσίδες εστίασης.
  • ξεκινώντας να γίνεται ψηφιακός δήμος κάνοντας fast track τις υπηρεσίες του.
  • εξετάζοντας το ενδεχόμενο μείωσης των τελών κατάληψης αλλά και των δημοτικών τελών για να δώσει ανάσα στους ήδη επιβαρυμένους επιχειρηματίες.
Όμως επειδή μια πράξη ανανέωσης και ανακαίνισης θέλει όλους τους συμβαλλόμενους μαζί, θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες μαγαζιών να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να βοηθήσουν την πόλη αλλά και τους υποψήφιους επενδυτές παρέχοντάς του “έκπτωση” στα αρχικά τους θέλω για ένα βάθος τριετίας.Θα χρειαστεί ένα λογικό χρονικό διάστημα για να μπορέσει η μηχανή να πάρει μπροστά.
Καλό θα ήταν βέβαια οι νέοι και οι υφιστάμενοι επιχειρηματίες να συνεναίσουν σε ένα ανταποδωτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να δώσει η “κάρτα δημότη” στον πολίτη.
Προσωπικά, με θλίβει να βλέπω κλειστά καταστήματα και δρόμους χωρίς επαρκή φωτισμό γιατί τον φωτισμό σε έναν δρόμο δεν τον προσφέρει μόνο ο Δήμος, αλλά και τα μαγαζιά που βρίσκονται σ’ αυτόν.
Με θλίβει να βλέπω την πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ να έχει άλλο πρόσωπο από αυτό που της αξίζει.
Και μην ξεχνιόμαστε, η δημιούργία μαγαζιών για φαγητό, ποτό και καφέ θα δημιουργήσουν έναν πόλο έλξης για τον καταναλωτή δίνοντας πνοή στους πεζόδρομους και δημιουργώντας τις  συνθήκες για μια ανά(σ)ταση και του εμπορικού κόσμου.
Ιωαννίδης Ιωάννης
Επιχειρηματίας Εστίασης
(Ασβεστόλακος, TranzistoRaki)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Νέα Εποχή” του Θεόδωρου Αμπατζόγλου
Εγγραφές κολύμβηση Μαρούσι
Εγγραφές ποδόσφαιρο Μαρούσι
Advertisement Enter ad code here
Νοέ 16, 2021 - Τρι
Μαρούσι, Ελλάδα
14°C σποραδικές νεφώσεις
τρι11/16 τετ11/17 πέμ11/18 παρ11/19 σαβ11/20
-/13°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C
σποραδικές νεφώσεις
16/9°C
αυξημένες νεφώσεις
13/11°C
αραιές νεφώσεις
14/10°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Διαρρήκτες στο Μαρούσι πετούσαν γλάστρες στα κεφαλιά ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα πηδούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να διαφύγουν....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ξήλωσαν μετασχηματιστές, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και έκλεψαν 200 μέτρα χαλκού αξίας 10.000 ευρώ, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Law and Order»....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 03/11/2021 , συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 31ης Οκτωβρίου 2021. Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου,...

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο) έκανε για ακόμη μια φορά αισθητή τη δράση του στον Δήμο Αμαρουσίου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του,...