fbpx
Connect with us

Αναζήτηση

Μαρούσι24Μαρούσι24

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαθήματα ζωής παρέδωσε για άλλη μια φορά ο Ευθύμης Τσίγκας

Μαθήματα ζωής παρέδωσε για άλλη μια φορά ο Ευθύμης Τσίγκας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡχω.

Ο Ευθύμης Τσίγκας ήταν προσκεκλημένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 με αφορμή το θλιβερό περιστατικό ακύρωσης μεταμοσχεύσεως ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, που ήταν αναγκαίος για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡχω είχε μπει σε λίστα του Λαϊκού Νοσοκομείου για μεταμόσχευση ήπατος αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, μεταφέρθηκε σε λίστα μεταμοσχευτικού κέντρου στη Γαλλία, στο νοσοκομείο Pitié – Salpêtrière του Παρισιού.

Έκανε λόγο για το πρόβλημα που υπάρχει με την ύπαρξη δύο λιστών μεταμοσχεύσεων, μία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και μία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που ανακύψει κάποιο ζήτημα, ο ασθενής να χάσει το μόσχευμα.

Σε ανάρτηση του στο facebook σχετικά με το θέμα αναφέρει τα εξής:

“Για τον συνάνθρωπό μας, τον αδελφό μας που δεν μεταμοσχεύθηκε στο Ιπποκράτειο, άμεσα πρέπει να κινηθεί ο ΕΟΜ, να μεταφερθεί σε κέντρο του εξωτερικού, να προλάβει να ζήσει! Οι μεταμοσχευμένοι, όσοι λάβαμε αυτή την ευλογία, είμαστε εδώ να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που πρέπει να γίνει! Χρειαζόμαστε μεταμοσχευτικά κέντρα που να λειτουργούν άρτια, κάθε ημέρα, όλον τον χρόνο, το σπάνιο, πολύτιμο συμβατό μόσχευμα πρέπει να φτάνει στον λήπτη που το έχει περισσότερη ανάγκη, τη στιγμή που θα βρεθεί, όχι αν και όταν εφημερεύει το κέντρο! Η εθνική λίστα πρέπει να είναι ενιαία στην πράξη και την ουσία της. Χρειάζονται υποδομές, χρειάζονται κίνητρα για τους εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές. Για κάθε μεταμόσχευση δύο χειρουργικές ομάδες παλεύουν πάνω από τον δότη και τον λήπτη, μπορεί και 12 και 18 ώρες. Η αποκατάσταση είναι μια άλλη χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία. Και από την άλλη, ο ασθενής μπορεί να έχει μια ευκαιρία και μοναδική, αν είναι τυχερός… Και όμως υπάρχουν επιτυχημένα μοντέλα και στην ΕΕ και σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, που μπορούμε να ακολουθήσουμε!”

Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος ΗΠΑΡΧω ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004 με έδρα την Αθήνα και έχει ως αποστολή την υποστήριξη όλων όσων έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά και όσων περιμένουν εναγωνίως ένα ηπατικό μόσχευμα.

Επιπλέον το ΗΠΑΡΧω βοηθάει τους ασθενείς τόσο σε ηθικά ζητήματα όσο και ιατρικά. Επιπλέον παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη, τόσο στη προ-μεταμοσχευτική όσο και στη μετά-μεταμοσχευτική περίοδο.

προγραμμα προβολων μιμης φωτοπουλος
ΚΔΑΠ
Ιούλ 24, 2022 - Κυρ
Μαρούσι, Ελλάδα
37°C αίθριος καιρός
κυρ07/24 δευ07/25 τρι07/26 τετ07/27 πέμ07/28
αίθριος καιρός
37/29°C
αίθριος καιρός
36/28°C
αίθριος καιρός
34/27°C
αίθριος καιρός
36/26°C
αίθριος καιρός
35/25°C

Δείτε επίσης στο Μαρούσι24

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 3η συνεχή χρονιά, το Αrtemis Fight Night ΙΙΙ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αίθριου Θεάτρου στο Μαρούσι....

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Προσφάτως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής που διενεργήθηκε το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι αριθμοί που αφορούν το Δήμο Αμαρουσίου ακολούθησαν δυστυχώς...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μέσω του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιεί πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τους χαμηλοσυνταξιούχους – μέλη του ΚΑΠΗ...

ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου...