Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
24 C
Marousi

Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξένησε το θεατρικό μονόπρακτο «Η γυναίκα της Γκουέρνικα»

Ο θεατρικός μονόλογος «Η γυναίκα της Γκουέρνικα», της Πωλίνας Γκιωνάκη σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, με αντιπολεμικά αλλά και με μηνύματα υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών, συνυπήρξε με την εικαστική τέχνη σε μία μοναδική παράσταση, φόρο τιμής στον Ισπανό καλλιτέχνη για την πεντηκοστή επέτειο από το θάνατό του. Η θεατρική παράσταση διοργανώθηκε από την  Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2023 ως “Χρονιάς Picasso” και έλαβε χώρα στη σκηνή της Αίθουσας Τέχνης και Πολιτισμού «ΤΟΛ» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

Το κοινό καθήλωσε με την εκπληκτική της ερμηνεία η Πωλίνα Γκιωνάκη, στον ρόλο της μυστηριώδους Dora Maar, μούσας του Pablo Picasso, του μεγάλου εικαστικού που διαμόρφωσε την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης και με το έργο που δημιούργησε στις εμπόλεμες συνθήκες της εποχής του, επηρέασε καίρια την αντιπολεμική στάση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, αναδεικνύοντας την κριτική δύναμη και τον κοινωνικό ρόλο της Τέχνης.

Θεατρική παράσταση

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας συνεχάρη την ηθοποιό για την ερμηνεία της, διαβεβαιώνοντας το κοινό για παρόμοιες αξιόλογες παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο μέλλον από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Με τη σειρά της η ηθοποιός Πωλίνα Γκιωνάκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο  για την υποστήριξή του στην προβολή του επίκαιρου θεατρικού έργου, σημειώνοντας πως το επετειακό έτος ’23, για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Pablo Picasso, ξεκινούν δεκάδες εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική αφιερωμένες στον Ισπανό καλλιτέχνη ενώ στην Ελλάδα ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί τον πρώτο Δήμο που τίμησε τη μνήμη και το έργο του.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα, ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νίκος Βαλλάτος, ο  πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ζαπαντιώτης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου.

Δείτε επίσης

TOP5 Εβδομάδας

Απεβίωσε ο Δημήτρης Βλάχος πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Ο εκλιπών που απεβίωσε πλήρης ημερών στα 92 έτη...

Μαρούσι: Νέα έργα και κυκλοφοριακό έμφραγμα – Η έλευση του μετρό, λύση στο πρόβλημα

Η υπερσυγκέντρωση δραστηριοτήτων και η ανέγερση κτιριακών υποδομών στο...

Μαρούσι: Ανήλικοι περικύκλωσαν άνδρα και του άρπαξαν την αλυσίδα από τον λαιμό, συνελήφθη 17χρονος

Θύμα ληστείας έπεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένας...

Μαρούσι-εορτάζει σήμερα το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου δίπλα στο ΚΑΤ

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου γιορτάζεται στις...

To Μαρούσι παλιά

Δημοφιλής κατηγορίες

spot_img